Vad är Alloy slang?

legering slang är en typ av metallrör tillverkade av en legering, eller en specifik blandning av metaller. Vissa legeringar är bättre lämpade för vissa tillämpningar än andra, så de blandningar som används i legeringar slangar inte särskilt anges. Till exempel är 4130 stållegering definieras som den som innehåller 0,30 procent kol i vikt, samt särskilda mängder andra element.

De sorter av legering slang som finns tillgängliga är nästan obegränsad. Förutom de många olika legering blandningar, rör av många olika dimensioner kan göras. Grossister och återförsäljare av dessa metalldelar organiserar ofta sin inventering av legering typ, liksom diametern på slangen. Både ytterdiameter slang och väggtjockleken mäts och kontrolleras noggrant under tillverkningsprocessen. Legering slang kan köpas i många kombinationer av dessa två parametrar.

Steel är inte den enda metall som används som den primära komponenten i legering rör. Aluminium och kopparlegeringar används på samma sätt, och mässing slangar är också vanligt. Kopparlegering slang används vanligtvis i VVS-applikationer. Att vara mer flexibel än stål, är kopparrör lättare justeras och manipuleras i små utrymmen och runt hörn. Aluminiumrör är stor för att göra cykelramar, och både mässing och aluminium slangar är vanliga i byggandet av modeller.

Det finns vissa tillämpningar, men som stål är idealiska. Dess hårdhet, hållfasthet, och slitstyrka gör en stor skillnad när dessa egenskaper är viktiga. Legering slangar som används i rulle burar, till exempel, är nästan alltid tillverkade av en stållegering. Stålrör är också den metall av valet för de flesta andra bilar, särskilt i motordelar. När det används i dessa sammanhang, kan den hålla sig väl och för långa perioder under värme och tryck som finns i motorer.

Andra än kol, de delar som används för att tillverka stål legerade omfatta krom, molybden, vanadin, nickel, och bor. Det finns en betydande andel av krom i rostfritt stål, vilket ger denna legering några av undertecknandet egenskaper, särskilt dess välkända lyster. Rostfritt stål legerat slangar finns i många olika varianter, var och en med en något annorlunda sammansättning, som betecknas med en numrerad kod. Till exempel har 321 legering 18 procent krom och 11 procent nickel, som stabiliseras genom tillsats av titan. Denna speciella legeringen är bäst lämpad för tillämpningar som flygplan hydraulik och elektriska instrument.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.