Hur plast gjord?

plast har varit en integrerad del av det moderna livet under flera decennier. Från hushåll förvaringskärl till auto delar och tillbehör till tillfälliga möbler har plast som ett prisvärt robust material för många av posterna människor använder varje dag. Fortfarande är det många som undrar hur plast görs. Även om processen kommer att variera något beroende på den slutliga slutprodukten som är under produktion, finns det några grundläggande steg som ingår i tillverkningen av plast varor av alla slag.

För att besvara frågan "hur är plast gjord", är det viktigt att definiera plast själv. Plast är en form av polymerer som består av en lång kedja eller rad av mindre molekyler som kallas monomerer. Monomerer själva är gjorda av atomer som vanligtvis utvinns ur naturliga eller organiska ämnen, och räknas i allmänhet som petrokemi. Alla typer av monomerer kan utnyttjas i skapandet av plast. Råolja och naturgas är ofta källan till några av dessa faktorer, vilka monomerer såsom styren, vinylklorid och vinylacetat.

Polymerer är skapade genom att bilda en rad kedjor eller strängar av monomerer. Behandling polymerer i en av två metoder resulterar i bildning av plast. Med värmehärdande metoden är flytande monomerer ned i en form och får svalna. Den flytande monomerer är permanenta i form, som producerar kapitalvaror. Med termoplast tillvägagångssätt, vätska monomerer uppvärmd och långsamt formats till. Efter uppvärmning och manipulation till önskad form, är produkten kyls och tillåtas att ställa in ett fast ämne. Både termoplast och härdplaster metoder kallas polymerisation.

Medan plast en gång ansågs en produkt som var billig i både pris och kvalitet, modern plast används för flera syften. Många former av plast varor innehåller egenskaper som är både värme och kyla resistenta. Idag finns det plast som kan användas i både konventionella ugnar och i en mikrovågsugn. Plast används för att bilda lätta utemöbler, tålig klädsel, skyddande beläggningar på kastruller, vattenledningssystem för hemmet och andra byggnader, och en lång rad andra produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.