Hur Nylon Made?

Termen nylon /em> används för ett brett spektrum av syntetiska polymerer som tillverkas i en kemisk process. Wallace Carothers på DuPont skapade den första nylon den 28 februari 1935, och det är fortfarande en av de mest använda syntetiska tyger.

Nylon skapas i en kemisk fabrik med en kontrollerad metod för att kombinera specifika kemikalier. Att skapa användbara nylon är en process i två steg: kemisk kombination för att skapa själva materialet och tillverkningsprocessen krävs för att göra det användbart.

För att skapa nylon, kombinerar tillverkaren två molekyler. En uppsättning har en syra grupp på varje ände och den andra som har amingrupp i varje ände. Resultatet av denna kombination är ett ämne som kallas nylon 6, 6. Namnet är baserat på antalet kolatomer i mitten mellan de två sura grupperna och de två aminer.

Den andra metod för att skapa nylon är att kombinera samma molekyler i en annan struktur. I detta alternativ metod, den sura molekyler är alla i ena änden av strukturen och amin molekyler är alla i den andra. Denna förening är sedan polymeriseras i en kedja av kolatomer. Polymerisation förstås den kombination av molekyler i en bunden kedja.

Den kemiska reaktionen som krävs för att skapa nylon sker i en maskin som är speciellt avsedda för detta ändamål vid mycket höga temperaturer. När kemisk förening skapas, har den kemiska samman till smält nylon. Detta halvflytande material är då tvingas till en spinndysor, som används för att skilja nylon i mycket tunna trådar.

När nylon rör sig genom spinndysor är det utsätts för luft för första gången. Delarna hårdna omedelbart och sår på bobiner. Fibrerna sträcks för att skapa styrka och elasticitet som en del av nylon processen. De nylon trådar är hållet och sedan rullats upp på en annan, mindre spole. Denna process kallas ritning och används för att anpassa molekyler i en parallell struktur.

När nylon har avvecklats på den mindre spolen, är det nu klart för användning. De spolar antingen kan säljas till en annan produktionsanläggning, eller används i samma anläggning. Nylon produkter skapas genom vävning trådar tillsammans. Ju stramare väva, desto mer styrka i nylontyg kommer att ha.

Nylon kan också blandas med andra fibrer för att skapa kombination material. En kombination av bomull och nylon ger ett motståndskraftigt material som håller sin form, men är mjuk. Nylon kan också vävas in mönster för att förstärka styrkan, förbättra utseende eller träffa andra krav på konstruktionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.