Hur Gips Made?

Vad drywall är i dag, omfattar inre strukturer som balkar och bjälklag och ger en plan yta för tapetsering eller målning, gips brukade göra. Gips, dock tog många dagar att tillämpa och som krävs långa torktider. År 1916 uppfann USA gipsföretag (USGC) sheetrock, gips torkad i form av brädor, som ett alternativ till arbetsintensiva putsningsarbeten. Behovet av att snabbt bygga många hem efter andra världskriget skapade en efterfrågan på sheetrock, även kallad gipsskivor eller drywall. Gips gjort konstruktion mycket snabbare och effektivare.

Gips, tillverkade huvudsakligen av gips-den rika mineral som utgör gips, är relativt billig att producera. Efter att ha blivit bränd eller kokta, gör gips ett pulver som kan blandas med vatten till en pasta. När pastan torkar, återfår det konsekvensen av sten. Den resulterande gips är tät nog för att försörja sin egen vikt, men inte så hårt att den inte kan skäras med kniv.

drywall tillverkare lägger bitar av papper, bomull, eller glasfiber till gips pulver. Gips som görs med dessa fibrer är starkare och mindre som kan spricka än ren gips. Stärkelse, som hjälper papper belägg hålla sig till gips, går i mixen också. När pulvret i kombination med vatten, införs tillägg av en blåsmedel luft, vilket kommer att göra styrelser lättare och enklare att använda. Gips görs med vermikulit, ett naturligt mineralvatten, är mer brandsäkra än andra typer av Gips. Andra tillsatser kemikalier som syftar till att minska mögel.

När plåstret pasta blandas, är beredd att hälla på pappret. Drywall, avsedda att vara målade eller på annat sätt omfattas, behöver inte se söt och papper som linjer Gips kommer från återvunnen tidning. Den finns i två sorter, en ljus papper för framsidan av styrelsen, och ett grått papper för ryggen. På ett stort transportband, är ett papper som rullas ut och får gips från ovan. Ett annat blad rullar över lager av gips och hela gips-papper sandwich pressas sedan för att skapa önskad tjocklek av kartong. Gips i dag finns i flera standard tjocklekar, var riktad till en viss tillämpning.

När det löpande bandet fortsätter att röra sig, detta är mycket lång nedskärning i paneler av standard längder. Dessa paneler rulla sedan in i ett rum och medelstora ugnen för torkning. Här styrelser grädda i avtagande temperatur tills gips kärna är inställd. När styrelser fram ur torkkammaren, de är redo att använda.

Gips gjort en sådan skillnad i hur byggnader byggs ihop att det används i konstruktionen av många hem. Nyttan av drywall gör det överflöd, och överflöd är mycket tydligt på platserna för byggnader som nyligen revs. Gips gjort instabilt genom brott eller fukt kan inte repareras, men det kan återvinnas för användning i nya Gips. Den gips inom den har även ansökningar som en komponent i cement, gödningsmedel, och som en jord förstärkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.