Vad är våtslipning?

våtslipning är en fräsning process som används för att framställa pasta eller pulver från en fast form med en vätska, t. ex. vatten. Den kan också användas i en slitande process för att reformera hårda föremål. Det finns många produkter som kan behandlas på detta sätt, bland annat spannmål och malmer. Sådana tekniker används för både inhemska och industriella uppgifter. Vid användning i industriella miljöer, en våt teknik är ofta mer ekonomiskt än torrslipning.

våtslipning är en process som har funnits under en lång tid. Processen var en gång genomförs med hjälp av den mekaniska energin stenar. Idag finns det maskiner tillgängliga som gör arbetet mycket lättare.

Eldrivna våt kvarnar finns i många storlekar. Vissa är tillräckligt små för bänkskivan användning i ett inhemskt kök. Andra är stora nog för kommersiellt bruk i industriella anläggningar.

Dessa maskiner innebär vanligtvis hjul eller bollar att fräsa material som vätska matas in i blandningen. Detta leder ofta till en typ av slaskig blandning. Beroende på den slutliga användningen av material, kan de torkas innan de kan användas.

Elektriska slipmaskiner används ofta i kök för att minska livsmedel för konsekvensens skull när du gör såser och gravies. Många människor från Indien använda våtslipning att producera pastor och andra objekt, till exempel garam masala och chutney, som är populära ingredienser i sina rätter.

våtslipning ofta föredras av dem i industriella miljöer, eftersom processen kan har flera fördelar. Det är mindre ström intensiv än torrslipning. Detta innebär att mer material kan slipas med betydligt mindre energi.

våtslipning ger också ett ekonomiskt sätt att producera fina granulat. Torrslipning är oftast inte jämförbara. Att försöka skapa fina partikelstorlekar med ett torrslipning teknik kan vara mycket energikrävande och därför dyrt. Även när detta är gjort, de partiklar fortfarande inte kan vara lika små som de skulle vara om en våt process har använts.

När torrslipning utförs, det finns ofta stora mängder damm skapas. Detta ofta kräver investeringar i särskild utrustning för att fånga eller kontroll som damm. Med våtslipning, är denna typ av investeringar vanligen inte nödvändig.

Det flytande deltar i våtslipning processen kan också göra det ett bättre val. När föremål såsom metall marken, speciellt med en torr metod, en hel del värme kan genereras. Om det finns en vätska närvarande, såsom med våtslipning, kan den fungera som en kylvätska som kan skydda arbetstagaren, maskinen, och det material som bearbetas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.