Vad är polypropylen?

Polypropylen är en plast polymer, av den kemiska beteckningen C3H6. Det används i många olika sammanhang, både inom industrin och i konsumtionsvaror. Den kan användas både som en strukturell plast och som en fiber.

polypropylen används ofta till för livsmedel, särskilt de som behöver diskas i diskmaskin. Smältpunkten för polypropylen är mycket hög jämfört med många andra plaster, vid 320 ° F (160 ° C), vilket innebär att det varma vattnet används när diska inte orsakar polypropen porslin till varp. Detta står i kontrast med polyeten, en annan populär plast för behållare, som har en mycket lägre smältpunkt. Polypropylen är också mycket lätt att lägga till färger till, och används ofta som en fiber i mattor som behöver robusta och hållbara, såsom mattan finner man runt simbassänger eller bana miniatyr golfbanor. Till skillnad från nylon, som också ofta används som en fiber för robusta mattor, inte suga polypropen inte upp vatten, vilket gör den idealisk för användning där det kommer ständigt föremål för fukt.

Det pågår forskning med polypropylen, som beslutsfattare experimentera med olika metoder för att syntetisera den. Vissa av dessa experiment ger löften om spännande nya typer av polypropen, med nya konsistenser och en annan känsla från den ganska stela version vi alla vana vid. Dessa nya elastiska versioner av polypropen är väldigt seg, vilket gör dem ännu mer resistenta mot splittring och skapa många olika användningsområden för en redan stor genomslagskraft plast.

Polypropylene är inte lika robust som polyeten, men det har fördelar som gör det bättre val i vissa situationer. En av dessa situationer skapar gångjärn från en plast, t. ex. ett plastlock på en resa mugg. Med tiden, plast trötthet från repetitiva stress kunna öppnas och stängas, och så småningom kommer att brytas. Polypropylen är mycket resistenta mot denna typ av stress, och är den plast som används mest för lock och kapsyler som kräver en hinging mekanism.

Liksom många andra plaster har polypropen oändliga användningsområden, och dess utveckling har inte avtagit sedan dess upptäckt. Oavsett om de används för industriella formar, robust valuta, bildelar, eller Tupperware är polypropen en av en handfull av material världen är bokstavligen byggd kring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.