Vad är plast Resin?

plaster är gjorda av uppvärmning kolväten i vad som kallas "krackning. " Målet här är att bryta ner större molekyler till eten, propen, och andra typer av kolväten. Mängden producerade eten beror på sprickbildning temperaturen.

När krackning har slutförts, är de föreningar som bildas i kedjor som kallas polymerer. Olika polymerer kombineras för att göra plaster som anses ha egenskaper som krävs för olika tillämpningar. När plaster har bildats, de används för att göra många olika typer av produkter.

lämplig form av plast harts är vald för att göra den typ av produkt som krävs. Vissa plaster är fyllda med produkter som är heta när den förpackas, t. ex. de som används i vissa livsmedel växter. Andra används för kemiska produkter, och skulle behöva ha olika egenskaper.

En typ av plast harts, känd som polyetentereftalat, används för att göra produkter som läsk flaskor, flaskor och behållare avfall. Högdensitetspolyeten används för att göra mjölk kannor, burkar för vitaminer och containrar film. Den plastfolie som du använder i ditt hem för att hålla maten färsk är tillverkad av vinyl /polyvinylklorid. Plastpåsar, påsar plagg, och nät tillverkas av polyeten med låg densitet.

Många produkter som är bekanta för oss är gjorda av termoplaster. Detta är ett mycket mångsidigt material som mjuknar vid uppvärmning. Det kan sedan formas till olika former. Färger kan tillsättas som önskas, beroende på tillämpning. Andra tillsatser som används för att göra produkten resistent mot skador från värme, ljus eller bakterier.

termoplaster är ett populärt val för material livsmedelsförpackningar, eftersom de kan formas till en mängd olika former på en relativt låg kostnad. När du plockar upp en mjölk kanna eller en läskedrycksflaska, du ser ett exempel på en produkt tillverkad av termoplast. Andra användningsområden för plaster innehålla fibrer för att göra mattor, stötfångare på fordon, och mikrovågssäker behållare. Instrumentpaneler på insidan av bilar, tapet, och kreditkort är dessutom tillverkade av detta material.

Även om plast harts kan användas för att göra många produkter som vi använder varje dag, många människor inte får meddelandet att de kan återvinnas. Endast omkring hälften av plast harts produkter används för att göra andra produkter. Resten av dem hamnar i soporna, vilket inte är goda nyheter för miljön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.