Vad är optiskt glas?

Optiskt glas är en specialitet glas produkt som är avsedd för användning i optiska enheter som teleskop, kikare, glasögon och så vidare. Detta glas är formulerad mycket noggrant så att dess egenskaper är kända, och det måste hanteras med omsorg för att säkerställa att den är fri från föroreningar och produceras i rätt förhållanden. Hög kvalitet optiskt glas kan vara ganska dyrt, eftersom det kräver en stor del arbete för att producera, och en del av detta arbete måste göras för hand, särskilt när det gäller specialanpassade pieces.

Människor har utforskat optiskt glas åtminstone sedan 1600-talet, då glas arbetare började förädla befintliga tekniker för att skapa ett glas som kan användas för att skapa objektiv. Dessa tidiga linser användes i enkla mikroskop och korrigerande anordningar vision. Även om kvaliteten på denna optiska glas inte var särskilt bra i jämförelse med moderna produkter, har den det faktum att glaset hade en rad användningsområden, och att förädling av glas att göra tekniker skulle kunna leda till ännu bättre linser och optik.

Ett antal saker och ting går till byggandet av optiska glas. Komponenterna i glaset måste noga kontrolleras för att säkerställa att den har rätt balans av mineraler, och den skall tillverkas i miljöer där temperaturen kan vara mycket detalj. Optiska glas kan också kräva särskilda temperering under tillverkningsprocessen, med målet att vara ett klart glas med högt brytningsindex. De exakta parametrarna för glaset varierar, beroende på hur det används.

När glaset är gjort, kan det skäras och mals till linser för olika tillämpningar. Lensmaking är en mycket precis konst som en gång skedde helt för hand, med vissa moderna anläggningar som använder laser för att producera mycket pålitlig och exakt linser. Beroende på hur linsen skärs och marken kommer det att uppträda på olika sätt, så att den kan användas för att korrigera synen, fotografera eller skanna himlen för att titta på stjärnorna.

Vissa människor hänvisar till optiskt glas som precisionen eller tekniska glas med hänvisning till det faktum att en hel del skicklighet är involverade i tillverkningen. Glastillverkning företag som utgör optiska glas kan befalla ett mycket högt pris för sina produkter, vilket bolag som slipa linser. Olika alternativ till optiska glas som specialitet plast har undersökts, men för vissa tillämpningar, är glas verkligen det bästa materialet att använda. Vissa regioner, exempelvis Tyskland, är känd för den höga kvaliteten i deras glas linser och optiska glas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.