Vad är målartejp?

Painter's band är en typ av tejp som är avsedd för användning i måleriet. Detta band används för att maskera vid målning arbeten att hålla linjerna i jobbet skarpa och rena och samtidigt skydda fönster, trä, och andra områden från utsmetad eller utspilld målarfärg. Använda målarens band är mycket viktigt när man målar, för att säkerställa att den färdiga produkten ser snyggt och rent. Mest hårdvara och hem leverans varuhus finns målarens band, och flera olika typer finns tillgängliga.

Detta band är oftast blå, och den har en lätt självhäftande som syftar till att hålla fast utan att bli ordentligt fastsatt, så att bandet kan tas bort i slutet av ett lack utan att orsaka skada. Företag som gör målarens band brukar göra flera kvaliteter av lim som är utformade för olika ytor. Konsumenterna måste vara medvetna om detta så att de att välja rätt tejp för jobbet, de flesta paket detalj vilka typer av ytor färgen är avsedd att användas på.

Det finns några tips att hålla i minnet när man arbetar med målartejp. Den första är att bandet alltid bör testas på ytan först. Detta görs genom att skära av en liten bit tejp och hålla fast den till ytan blir det maskering, för att se om den har en lämplig nivå på vidhäftning. Om bandet inte fastnar är det för svagt, och om tejpen drar bort finish eller färg är lim för stark.

När målarna har konstaterat att de har rätt tejp för jobbet, de kan ansöka bandet till kanterna på ytor som de vill skydda. Ytor bör torkas av så att de är rena och släta, och de bör vara helt torr. Det är viktigt att undvika att sträcka bandet, med konstnärer istället skära långa remsor och försiktigt utjämning dem så att de står fast vid ytan. Detta lämnar en del att ge i bandet så att om den krymper kommer den inte spricker eller bubbla.

När målningen är klar, bör färgen få torka helt innan tejpen tas bort. Målartejp kan sakta och försiktigt dras bort. Rippa bandet snabbt rekommenderas inte, eftersom detta kan orsaka en del av färgen att komma fram till bandet. Målarens band inte är återanvändningsbara, och det bör kasseras efter det har avlägsnats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.