Vad är formblåsning?

Formblåsning är en tillverkningsmetod som används inom plast och polymerer industrier att skapa ihåliga men stark behållare för sina kunder. Plast tomflaskor och bränsletankar är vanligt skapas genom formblåsning. En typisk formblåsning maskin set-up använder en pressad plast preform och tryckluft för att fylla kammaren av ett delat mögel. De två halvorna av mögel separat och den färdiga behållaren släpps.

Även om många produkter tillverkas med hjälp av processen formblåsning, kan det vara enklare att undersöka vad som händer med en viss produkt-en standard två- liters läsk flaska.

Plast är faktiskt kedjor av polymerer som hålls samman av en stark men vätska obligation. Anledningen till en tunn läsk flaska är stark nog att stå emot trycket av kolsyrade vätskor är ett fenomen som kallas "biaxiell läggning. " Den polymerkedjorna i en plastflaska form i två riktningar, vilket skapar ett mycket starkt band effekt. Plasten i sig kan sträckas ut utan att offra styrka. Formblåsning experter tar fördel av denna fastighet för att göra tunn men stark behållare.

Formblåsning en två-liters läsk flaska kräver en förformade stycke kallat en förelsen. Detta förelsen är oftast pressad från en plast injektion mögel placeras mycket nära formblåsning maskiner. Den varma jämförelsen ser ut som en upp och ned plast provrör, med en fabriksformade krage och trådar för locket i botten. Den jämförelsen är mekaniskt lastas en monter och två sidor av en flaska formad metall mögel samlas runt det.

Innan förelsen svalnat, en ihålig staken injiceras i centrum och skjuts till toppen av formen, sträckte ut den varma plast halvfabrikaten det går. Tryckluft är då tvingas ut i kontrollerade lågt tryck etapper genom den ihåliga staken. Plasten form tvingas ut mot sidorna av mögel. Eftersom stretching utförs jämnt fortfarande plast enhetligt tunn och stark. Den soda flaskan antar formen av mögel och hoppade av formblåsning maskinen som två mögel halvor separata. En ny förelsen är pressad och hela formblåsning processen börjar igen. Den faktiska tillverkningen av en läsk flaska tar bara några sekunder.

Det finns andra former av formblåsning, men den allmänna principen är densamma. Plasten fungerar ungefär som ett latex gummi ballong-så länge trycket från den komprimerade luften kontrolleras, materialet kommer att växa jämnt och form form av mögel. Detta kräver en hel del skicklighet och erfarenhet hos de ingenjörer formblåsning som utformar nya delar av utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.