Vad är ett vattentorn?

Ett vattentorn är en struktur för att hålla en reservoar av vatten och även att upprätthålla Vattentrycket i en kommunal vatten-system. Vattentorn har använts i århundraden för att hålla leveranser av vatten, och kan tillhandahålla vatten även i händelse av ett strömavbrott eller pump fel, eftersom de är förhöjda, vilket innebär att vattnet i vattentornet kommer att trycksätta rören med hjälp av gravitationen. Många områden använda vattentorn som backup vattenförsörjningssystem att se till att medborgarna har tillgång till rinnande vatten, och de flesta mindre städer kan lagra upp till en dag full med vatten i sina vattentorn.

För varje fot över marken, ett vattentorn kan generera mer tryck. Normalt är ett vattentorn installeras på upp mark, och tanken på tornet är upphöjd för att öka den potentiella konkurrensen. I en liten stad, kan en enda vattentorn pressa så mycket vatten att leverera vatten till hela staden. I stora städer, höga privata byggnader används ibland vattentorn att leverera till sina hyresgäster, eftersom stadens vattensystem är inte trycksatt tillräckligt för att få vatten till de översta våningarna i högtrafik för efterfrågan. Vid användning i kombination med en kommunal vatten-system, tjänar påtryckningar förmåga ett vattentorn två huvudfunktioner.

Den första funktionen är att hålla konstant tryck i systemet, och förhindra att det uppstår undertryck situationer. Undertryck kan suga grundvatten eller andra föroreningskällor i vatten och förorenade stadens vatten. En stad med ett vattentorn kan dock vara säker på att vattnet linjerna ska vara fullt tryck hela tiden, hålla vattnet säkert att dricka. I vissa områden, måste ett vattentorn knytas till det kommunala vattensystemet av detta skäl.

Den andra funktionen av ett vattentorn är mer ekonomisk. Ett vattentorn kan leverera vatten under perioder med toppar relativt enkelt, medan en pump kan ha problem. Genom att använda en pump och ett vattentorn kan en stad spara kostnader på pumpen genom att pumpa för genomsnittliga efterfrågan. När krav på vatten överträffa förmågan hos pumpen, sparkar vattentornet i att leverera mer vatten. När pumpen ger mer vatten än staden behov, som ofta sker på natten, fyller överskott vattentornet så att den är redo för nästa period av förbrukningstoppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.