Vad är ett ihåligt borrstål?

Ett ihåligt borr är en mekanisk enhet som använder urholkad, cylindriska borr och används för att borra hål genom olika föremål och ytor. Dessa borr kan göras från olika typer av stark metall och finns i en mängd olika former och storlekar. Ihåliga borrar används i många branscher och för olika syften.

En av de vanligaste typerna av ihåligt borr är ett papper övning som görs till "punsch" hål genom travar av papper. Typiska borrkronor är dåligt att använda för denna applikation bara för att papperet är känsligt och de river igenom det i stället för borrning fina hål. Den ihåliga borrar används i ett dokument borrmaskin är släta, ihåliga och cylindrisk med en knivskarp kant för att skära igenom pappret. Dessa gör det papper som har utvunnits ur hålen som enkelt kan avlägsnas genom hålet i borren stället för att skapa en massa papper damm. Valfritt antal ihåligt borr, vanligtvis mellan ett och sex, men möjligen mer, kan ordnas i en rad på en hydraulisk ihåligt borrstål pressen.

De punkter som behöver hål stansade genom dem, som kan en bunt papper eller kartong, placeras sedan i önskat läge under bitar. Maskinen operatören kommer då säkert engagera maskinen för att få roterande borr ner och igenom objekten. När de väl är hela vägen, får bitarna återvända till sitt upprätt läge tillsammans med de papper som har utvunnits ur hålen. Eftersom processen upprepas, är det pappersavfall som drivit upp genom borr och ut ur maskinen i en papperskorg kärl. Vanligtvis ett ämne som vax skall tillämpas på borret när den används för att hålla den från överhettning på grund av friktion.

På den motsatta änden av skalan kan ihåliga borrar också användas för att skära hål i hårda och täta material som stenar. I detta fall finns det hål i borren för att pumpa vätska, t. ex. vatten, medan borrning för att bevara integriteten i ihåliga borren tills önskat djup nås. Syftet med detta är normalt för att skapa spränga hål för att blåsa upp stenar som måste bort från ett stort område, men det kan finnas många anledningar för att borra hål genom täta material.

för vetenskap, kan ett ihåligt borrstål spö användas för att extrahera provmaterial från marken för studien. Borren är nedgrävt i marken eller isen, till exempel, och när den är utdragen, kan en vetenskapsman spara provet som skall undersökas. Detta används främst när man studerar effekterna av ett område över tid, eftersom det prov som kommer att representera hur sammansättningen av smuts har förändrats, kanske till och med under miljontals år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.