Vad är ett Sound placerade högtalare?

En sund baffeln är en anordning som är avsedd att dämpa eller åtminstone kraftigt minska buller. De flesta människor är bekanta med någon form av ljud baffel, eftersom de är en viktig del av buller minskade i vardagen. En av de mer synliga bildar en bra baffel krävs är längs motorvägar, där stora väggar är konstruerade för att minska utsläpp av trafikbuller i omgivande områden. Ljud baffel material används också för att ljudisolerade studios, minska bullret från närliggande lägenheter med delat väggar, och för att förbättra akustiken i konsertsalar.

På 1970-talet började ingenjörer att skapa datormodeller av akustiska situationer såsom prestanda arenor och motorvägar. De kunde se att göra subtila manipulationer i vinkel på konstruktion och material som används kan ha en stor inverkan på hur buller rest, och ljud förbryllar började genomföras i större byggprojekt. Den grundläggande förståelse av akustik hade funnits i århundraden, men dessa tekniker kunde exakt förutsäga och modell för det, möjliggör förbättrad livskvalitet. Idag ingenjörer fortsätta att förfina ljudet baffeln design.

I stora delar av världen, är buller en allvarlig fråga, tack vare den stora mängden av motorfordon, tillverkning centra samt andra bullerkällor. Överdriven buller kan leda till hörselproblem, cirkulations problem, sömnsvårigheter, irritabilitet, och andra frågor. Av denna anledning finns många bostäder byggs med buller i åtanke, och de integrerar ljuddämpande åtgärder, t. ex. tjocka väggar, fönster som inte står inför stora bullerkällor, och landskapsplanering som hjälper till att avleda ljudet. Detta bidrar till att begränsa bullret vid ena änden av skalan, ett strategiskt placerade ljud baffel vid källan till bullret också kan kraftigt minska buller.

När det används för att minska mängden buller eller efterklang, ett ljud baffel är oftast tillverkad av tjockt, absorberande material. Materialet tillåter inte ljudvågorna att tränga den så lätt, och det förhindrar också vågorna studsar tillbaka till källan. Ljud förbryllar som följer denna design är ofta installeras i kontor för att minska ljudet av surrande röster och utrustning, tillsammans med skolor och andra offentliga byggnader som hyser ett stort antal människor.

En sund baffel kan också användas för att förbättra kvaliteten på akustik. Förutom att förebygga efterklang kan väl skickad ljud bafflar göra ljudkvalitet i en performance rymden mycket bättre. De flesta stora prestanda utrymmen har omkonfigurerbara ljud bafflar, ger dem möjlighet att anpassa miljön till föreställningen. Installationen av ljud bafflar bidrar också till att minska buller från utanför arenan, som kan störa en prestanda. I prestanda mötesplatser, är bra bafflar som absorberar ihop med bafflar som syftar till att avleda eller reflektera ljud till publiken, förbättra akustiken för framförandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.