Vad är en tavla Snickare?

En tallrik snickare är en woodworking verktyg som används för att skära en smal springa i en bit trä. En trä kex , en liten bit av komprimerad trä som vanligen oval, limmas in i denna plats, så att hälften av kakan sticker ut. Denna hälften av kakan sedan limmas i ett fack i ett andra stycke trä, skapa ett företag gemensamt mellan de två. Tavla snickerier är ofta som kex snickeri på grund av de små, trä kex som är ryggraden i den ansluter sig metoden.

De populäraste kex storlekarna # 0 kex som mäter 5 /8 tum (1,58 cm) bred och 1 3 /4 inches (4,44 cm) långa, # 10 kex som mäter 3 /4 tum (1,9 cm) bred och 2 1 /8 inches (5,39 cm) lång, och # 20 kex som mäter 1 tum (2,54 cm) bred och 2 3 /8 inches (6,03 cm) långa. Skylten snickare Bladet är 4 inches (10,16 cm) i diameter och kex storlekar bestäms av varierande båge storlekar av bladet. En platta snickare kan klippa tider för att tillgodose alla kex storlek.

tavla snickeri började i Europa 1955. Uppfunnen av en schweizisk möbelsnickare och ingenjör Herman Steiner, den ursprungliga plattan snickare har utvecklats mest av en slump som ett sätt att gå med spånskivor snabbt och enkelt. Han grundade Lamello Corporation och började marknadsföra den första Lamellfräsar i Europa. Marknadsföring ingick så småningom i USA och Kanada, men verktyget och metoden inte fånga den mycket snabbt. Med tiden såg American träarbetare skönheten i en sådan enkel anslutning metod.

När Lamellfräsar blev populär i USA och Kanada, amerikansk verktygstillverkare bestämde sig för att komma in på spelet och utvecklat billigare modeller av sina egna. Utformningen av verktyget är ganska enkel. De flesta verktygstillverkare produceras redan en 4 tums (10,16 cm) kvarn och bara ändrat utformningen genom att lägga en justerbar störta skär stängsel som kan gripa beståndet medan det skär för att minska halkrisken och miscuts. Bladet används är en liten hårdmetallbestyckade sågblad som är modifierad för att passa kvarnen dornen.

Damm och skräp insamling sker via en dammpåse som är ansluten till en urladdning hål på verktyget. Verktygstillverkare la en liten ändring av kasta stängslet för att göra stoftavskiljning mer bekvämt för användaren. När du klipper mjukare träslag som furu, kan stoftavskiljning hamnen blivit igensatt och behöver rensas innan du fortsätter arbetet med plattan snickare. Insamlingen påse skall tömmas efter varje användning för att hålla det rent och klart.

Det finns många kvalitet lim på marknaden som används regelbundet av träarbetare. Everyday trälim är ett effektivt alternativ när du använder en tallrik snickare. Polyuretan lim skummar upp med tillämpning av en liten mängd fukt, skummet arbetar sig in i skrymslen och vrår som ingår i ett kex gemensamt. Båda limtyper skapa ett starkt band som, med hjälp av kakan, kommer att pågå under lång tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.