Vad är en svarv Chuck?

En svarv chuck är en typ av klämma som används för att hålla roterande verktyg lite på en svarv. En svarv chuck kallas också en spännhylsa, eftersom det är format som en krage runt verktyget bas och håller verktyget stadigt på plats. Den spännhylsa består av två delar: en cylindrisk hylsa eller inre yta och en konformad yta. En spännhylsa har grunt nedskärningar längs att ge utrymme för expansion och kontraktion som metall värms upp och kyls med användning.

Det finns två typer av svarv chuck mönster: drog eller knuffade. I den drog version är en gängade delen är inbyggd i den bakre delen av verktyget. Eftersom det används, spåren dra svarven chuck i snävare. Ett tryck konstruktion fungerar med hjälp av en konisk form och ett gängat lock att skjuta borra lite djupare in i ett motsvarande uttag för att skapa klämman. Båda metoderna använder samma design princip. Eftersom svarven chucken flyttas mot uttaget, kommer det att avtal och dra åt greppet om objektet i den inre cylindern.

En svarv chuck finns för både trä och svarvar metall. Träbearbetning svarvar i Nordamerika är vanligen 0,25 "(0,63 cm) eller 0,50 (1,27 cm) bitar. Europeiska bitar är vanliga 0,23 "(0. 63cm) eller 0,31" (0. 8cm). Metal svarvar har ett mycket bredare utbud av storlekar och alternativ. De olika storlek chuckar bestämma borr och bits verktyg som kan användas.

Granska tillgängliga alternativ för din svarv genom att granska närmare specifikationer av manualen. När du använder en svarv chuck, se till att följa säkerhetsföreskrifterna när du ändrar verktyget. Om du inte följer instruktionerna på rätt sätt, kan lite börja röra sig inom chuck och skar fingrarna. Gör säkerhet till en vana och helt enkelt följa samma process varje gång.

De vanligaste svarv chuckar är de tre och fyra modeller käken. Dessa modeller har utvecklats som svar på ett behov av ett fastare grepp om borrning bits och skärande verktyg som svarvar användes på hårdare material. När du väljer en chuck käke modell, se till att du har tillgång till de komponenter lätt att anpassa verktyget efter behov.

I de tre käken chuck, är de tre käftarna i samband med en spiral redskap som rör sig samtidigt. Den yttre eller inre ytan kan användas som handtag, ger en ökad flexibilitet. De fyra käke chuck är mycket användbart, om slutprodukten inte är exakt centrerad eller är baserad på axial symmetri. Alla fyra käkar röra sig själva, som ger fri rörlighet för att skapa olika vinklar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.