Vad är en stickning avgift?

En stickning avgift är en avgift som en stormarknad eller kedja avgifter lagra tillverkare för att deras produkter. Du kan bli förvånad över om stickning avgifterna, eftersom det verkar lite konstigt att betala för privilegiet att produkten visas på snabbköp butiker, men de är i själva verket en stor inkomstkälla för många stormarknader och kedjor, trots försök till reglering i många delar av världen.

Denna praxis uppstod i USA i slutet av 1970, och även om det inte är industristandard, det är mycket utbredd, särskilt bland mycket stora kedjor. Huvudsak dessa butiker ut en avgift för transport av nya produkter, produkter som redan finns på hyllan kan också ha stickning avgifter bedömas. Den stickning Avgiften för en helt ny produkt kallas ibland en "produkt introduktion avgift. " Förråd kan också väcka en "lön och vistelse" politik när de byter ägare, vilket innebär att tillverkarna måste betala en stickning avgift om de vill att deras produkter att stanna kvar på hyllan.

Ur uppfattning livsmedelshandeln industrin, spårfräsar avgifter är mycket bekväma. De fungerar som en försäkring mot nya produkter som inte, se till att butikerna göra en rimlig vinst på dem och motiverar fördelningen av lageryta. Spårfräsar avgifter bidrar också butiker expandera, och de kan bistå med beslut om vilka slags produkter att bära, och var. För plommon fläckar som avslutningar av registren kan företag betala extremt höga stickning avgifter, i vissa fall, butiker faktiskt göra mer av stickning arvode än de gör från försäljningen av produkten.

Tillverkare, naturligtvis, känner sig mycket olika om stickning avgifter. Små företag vanligtvis inte har råd att betala spårfräsning avgifter, vilket gör det svårt för dem att få produktexponering, eftersom de endast kan leverera materiel till mindre kedjor och enskilda butiker som inte tar ut stickning avgifter. Vissa tillverkare har slutit sig samman för att lobba mot sådana avgifter att köpa in produkter med argumentet att de är oskäliga för små företag.

Mat historiker tror att stickning avgifter drastiskt har förändrat det amerikanska stormarknad landskapet genom att minska mångfalden produkter tillgängliga för konsumenterna. Den amerikanska livsmedelsmarknaden är starkt domineras av en liten grupp av stora aktörer som har råd stickning avgifter och komplexa distributionssystem, lämnar mindre företag ute i kylan. Viss mat aktivister har också uttalat sig mot den spårfräsning avgift konceptet, med argumentet att det gör ont såväl konsumenter som tillverkare genom att begränsa konsumenternas valfrihet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.