Vad är en skum Cutter?

En skum Cutter är en enhet, manuell eller elektroniskt, användas för att skära skummade material såsom polystyren. Detta verktyg är också vanligen kallad en tjuvkopplar skum fräs. En tjuvkopplar skum fräs kan bestå av en tunn, spänd metalltråd vanligen tillverkade av rostfritt stål, eller använda en tjockare kabel med kaliber som har förformade till en särskild form. I båda fallen är tråden elektriskt uppvärmd till cirka 400 grader Celsius (205 grader). När den varma kabeln leds genom polystyren, förångas värmen effektivt materialet precis innan själva kontakt tagits fram ett rent, rakt snitt. Hot-avbitare göra snygga, jämna kanter i skummade material som inte kan kopieras med hjälp av en kniv eller såg.

Det finns flera typer av tjuvkopplar skum fräsar som varierar mycket i sin elegans. En enkel handhållen skum fräs kan bestå av en spänd tråd ansluten till ett handtag. Tråden är manuellt guidad genom de större bit skum som tar bort önskad fri form form. För större objekt eller mer exakt skum skärning, en tabell cutter får användas. En skum-skärbord kan bestå av antingen ett vertikalt eller horisontellt tråd med skruvstäd-liknande guider att hålla skum på plats som det flyttas.

Vanligtvis används av hobby, vertikala fräsar är användbara för att skapa små, komplexa former. Övergripande fräsar, däremot, är mer lämpade för att skapa egna förpackningar och objekt som kräver längre, enhetliga nedskärningar. En mall styrd fräs, men ändå kräver en manuell operatör, är bäst lämpad för att skapa flera kopior av samma form med enhetlighet, även om precisionen på enhetlighet är fortfarande helt beroende av skickligheten hos användaren.

A-styrda (CNC) skum cutter är den i särklass mest exakta. Datorstyrda guider flytta varm, spänd tråd och kan bilda prismatiska eller koniska former. Flera CNC tjuvkopplar fräsar är utrustade med svarv bilagor som tillåter styckning av exakt spiral former. Ansökningarna inkluderar skapandet av formar för tillverkning av prydnads-och arkitektoniska objekt såsom stora krukor, samt räcke newels och ståndarna.

Förutom arkitektoniska gjutning, varm-avbitare används också i skapandet av filmen och steg-play rekvisita, modell flygplansvinge konstruktion, surfbräda tillverkning och formar skulptur. Hobbyists kan köpa rudimentär tjuvkopplar skum fräsar av varierande komplexitetsgrad för under $ 100 amerikanska dollar (USD), medan kommersiella, digitala CNC-modeller kan köras uppåt på $ 10,000 USD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.