Vad är en skjuvning panel?

En klippa panelen är en vägg i en struktur som syftar till att motverka lateral stress, se till att strukturen förblir ljud även när det utsätts för våldsam klippning rörelser. Lateral skjuvning är speciellt vanligt hos jordbävningar, när strukturer är piskade fram och tillbaka när marken rör sig, och det är också orsakas av kraftiga vindar, särskilt när det gäller höga byggnader. Många byggnormer runt om i världen kräver användning av shear paneler i byggandet av säkerhetsskäl.

klippande Panelerna är även känd som skjuvning väggar stagade eller paneler. De är byggda av siktning ett antal lateralt stöd till den externa utformningen av en byggnad, tillsammans med de inre reglarna i golvet och taket. Dessa stöd stabilisera strukturen, och när som omfattas av en mur, vänder de sig till en fast förstärka mur som kommer att motstå sidled skjuvning. Styrkan i motståndet beror på storleken av struktur, bredden på shear panelen, och byggandet material som används.

För att vara effektiv, en klippa panel måste vara både stark och styv. Starka murar är viktiga, att göra motstånd mot rivande styrkor som deltog i sidled ren. Stelhet är också viktigt, att se till att klippa panelen sin ställning vid sidan av kvarvarande intakt. Storleken på styrka och styvhet som behövs kan beräknas med en ingenjör eller arkitekt för att avgöra huruvida skjuv panelen kommer att göra sitt jobb. Klippande väggar kan vara bärande eller icke bärande, men i båda fallen är de kritiska till den strukturella integriteten av byggnaden.

Många byggnormer ta till försiktighet, varför skär skivor Det krävs även i regioner där starka vindar och jordbävningar är sällsynta. Freak väderförhållanden händer, och det är bättre att vara förberedd på en händelse som aldrig händer än att underprepared för en förödande jordbävning eller storm. När man uppför klippa paneler, entreprenörer måste också tänka på hur rummet ska användas, eftersom de vill ge ett strukturellt stöd utan att inkräkta på användbarheten av utrymmet.

Fönster och dörrar gör inte ge motstånd mot skjuvkrafter, och därför strukturer som byggts med många fönster måste byggas mycket noggrant. Användningen av många fönster kan kräva mer klippa paneler än vad som annars skulle behövas, med målet att skapa en stark kärna att stödja uppförandet i händelse av att allvarliga tvärkrafter uppstå. Särskilt när det gäller stora byggnader är det alltid bra att få en ytterligare ingenjörsfirma att se över planerna för att leta efter konstruktionsfel eller förbisett säkerhetsfunktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.