Vad är en skiva Sander?

En skiva Sander är ett elektriskt verktyg som består av sandpapper på en roterande skiva som används för att slipa och släta ytor av material som man arbetar med. Det är ofta en mycket tung slipmaskin, som innehåller en bas och bord område rakt framför den roterande delen. Skivan Sander är en av de vanligaste typerna av makt Sanders. Denna typ av slipmaskin är oftast stilla, till skillnad från handhållna sander enheter.

Förutom skivan slipmaskin, är det möjligt att få ett verktyg som kommer att innehålla ett bälte slipmaskin också. Båda verkar på nästan samma princip-att framdriva sandpapper i en hög hastighet kommer att leda till en effektivare och mer kompletta slipning. Väljer detta alternativ kommer sannolikt att lägga till något till kostnaden, men det kan vara värt det. Bältet slipmaskin kan användas för bitar skivan slipen inte kunde hantera mycket lätt.

Förutom skivan slipmaskin, kan andra typer av slipmaskiner också användas, beroende på jobbet. Dessa inkluderar slumpmässiga omloppsbana Sanders, trumman slipmaskin och rak Sander. Ofta kan en slipmaskin skall användas för en typ eller storlek av material och andra kommer att användas för andra pjäser. Men oavsett hur många enskilda delar kan det vara, kan det ingå som delar av samma projekt.

Skivan slipmaskin används genom att placera det material man arbetar med på ett bord. Det finns justeringar och guider som kan hjälpa när man jobbar med kanter som måste vara exakt. När Sander är påslagen, är materialet flyttade sedan att komma i kontakt med sandpapper som önskas.

Många olika typer av material kan användas med skivan Sander. Träslöjd är kanske det vanligaste användningsområdet. Däremot kan plast och aluminium, tillsammans med andra mjukare material, också användas. Instruktionsboken som medföljer skivan slipen bör man ange vilka material kan det vara lämpligt att använda med slipmaskin och vilka som ska undvika.

En av fördelarna med skivan Sander är den lämnar båda händerna fria att styra trä enligt önskemål. Vanligtvis är skivan Sander görs med tyngre material så att det kommer att sitta fast på en plan yta, vilket gör det ännu enklare för användaren. Dock bör man se till att hud och kläder inte kommer i kontakt med Sander. Detta kan leda till mycket allvarliga och smärtsamma olyckor. Alla barn som använder maskinen noga bör övervakas och undervisade i skälig säkerhets förfaranden innan enheten tas i bruk.

skiva Sanders köra gambit i pris beroende på modell och funktioner som valts. Det finns intrade-nivå, fabrik rekonditionerade modeller som finns för mindre än $ 100 amerikanska dollar (USD). Professionella modeller kan köra $ 2,000 USD eller mer. De flesta hemanvändare kommer sannolikt att vara nöjda med en maskin i $ 150 USD till $ 350 USD prisklass. Dessa modeller bör byggas stabilt nog för flera år till ett rimligt pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.