Vad är en mask Drive?

I en värld av tillverkning och maskiner, en mask enhet är en anpassad ordning som allmänt används för att antingen ändra rotationshastigheten av ett större system eller ändra storlek vridmoment som tillämpas. Arrangemanget har fått sitt namn från snäckväxel, en cylindrisk växel i form av en skruv. När snäckväxel varv, gängorna på skruven roterar och tillämpa drivkraft till ett kugghjul, som i sin tur roterar och överför makt till de stora mekanismen.

Begreppet "mask-enhet" kan vara en förvirrande en, eftersom det är vanligt att använda begreppet när man talar om bara snäckväxel själv, trots att definition omfattar hela växelsystem. För att ytterligare komplicera saken WORM-enhet "var en tidig term för enheter som brann data på CD-R-skivor. MASK stod för Write Once, Read Many i detta sammanhang. Denna användning av begreppet har dock fallit ur bruk, så de flesta moderna seder av termen hänvisar till växelsystem.

Worm enheter används ofta på grund av sin relativa litenhet och enkelhet. Eftersom roterande kraft snäckväxel och kugghjulet maska på en 90 ° vinkel, kan de redskap som placeras i linje med eller ovanpå varandra. Detta möjliggör en mer kompakt arrangemang av redskap. Eftersom utväxlingen beror på längden av skruven och antal tänder längs axeln av snäckväxel, kan förhållandet vara lätt ändras samtidigt som en liten volym. Dessutom en grundläggande snäckväxel vanligtvis bara tur i en riktning, vilket innebär att masken enheten är självlåsande inte utvecklats särskilt för att annars vara, antingen genom finmekanik av de redskap ändå samordnade vinklar och ytor eller genom tillägg av ytterligare snäckväxlar . Slutligen, på grund av sin enkelhet, mask enheter tenderar att vara pålitlig, långvarig och relativt lätt att underhålla.

Worm hårddiskar och redskap finns i en mängd olika tillämpningar. Stämningen huvuden på gitarrer, violiner och många andra stränginstrument, till exempel, är snäckväxlar. Många slangklämmor finns också exempel på snäckväxlar, de vrider på huvudet snurrar snäckväxel, som i sin tur orsakar en öppning för att strama åt och därmed utövar påtryckningar. Andra vanliga exempel på snäckväxlar ingår elmotorer i leksaker, roder på fartyg, fordon olika system, samt lyftmekanismer såsom hissar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.