Vad är en linjär motor?

Ibland kallas en linjär induktionsmotor är linjärmotor en motor utrustning som fungerar med hjälp av en multi-fas växelström. Som en del av designen för motorn är statorn i en upprullad position. Detta gör det möjligt för linjärmotor att producera linjära kraften längs statorn istället för den vanliga metoden att tillverka rotation och vridmoment.

Linjära motorer brukar klassificeras som antingen låg acceleration eller hög modeller acceleration. Den låga acceleration modellen fungerar bra för många metoder marktransport, till exempel med hjälp av pendeltåg. Däremot är en hög acceleration linjärmotor idealisk för transport som inte är strikt anses marktransport. Utbudet av en hög acceleration linjärmotor skulle inbegripa underhållning anordningar som en berg-och dalbana, samt motorer för att stödet driver rymdfarkoster genom atmosfären av jorden och i öppen plats.

Begreppet eldrift linjärmotorer föregår faktiskt uppfinningen av bilen. Den första utformning av en arbetsgrupp linjärmotor tillskrivs Charles Wheatstone. Utvecklades i början av 1840-talet medan Wheatstone var associerat med King's College i London, var modellen genomförbart men allmänt anses opraktiskt för massproduktion.

Ytterligare tekniska framstegen i den 20: e-talet gjorde tanken på en linjär motor för allmänt bruk mer praktiskt. Under första hälften av seklet, var mönster patenterad i USA, Storbritannien, Tyskland och Japan. Tillsammans med användning inom transport, visade den linjära motorn även kunna tillämpas inom gruv situationer, liksom några tillverkningsmiljöer. Uppfinningen av en Lorentz-typ ställdon bidragit till att bredda användbarheten och överklagande av den linjära motorn som talet fortskred.

Idag är den linjära motorn utnyttjas som en självklarhet i ett antal olika inställningar. Flygplan gör vanligen använda motorn. På samma sätt är motorn används med stora hangarfartyg. Många företag runt om i världen att använda motorn med att gräva verksamhet, samt några fabriksarbete. Även militära vapen kan innebära användning av en linjär motor som en del av designen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.