Vad är en krok Ladder?

En krok stege är en typ av stege som är formad ungefär som ett frågetecken. I kroken delen av frågetecken, har stegen vanligtvis såg-liknande tänder som används för att säkerställa att fönster eller andra fasta föremål. Stegen innehåller också stegpinnar, som är knutna till den längre delen av frågetecken. Historiskt används brandmän krok stegar som skala väggarna när rädda människor från brinnande byggnader. Trots att de vanligen inte används i moderna brandbekämpning, krok stegar ibland fortfarande används av släcksystem skolor under nyanställd utbildningen.

Hook stegar infördes år brandbil under slutet av 1800-talet. De tros ha uppfunnits av Chris Hoell, en löjtnant från St Louis, Missouri. I hans ära, var haken stege kallas ursprungligen Chris Hoell livräddande enhet. En krok stege ibland också kallas en stormstrge eller en HAKSTEGE stege, termen HAKSTEGE är ett generiskt namn för franska brandmän. Hook stegar vunnit popularitet över hela världen.

Hook stegar användes främst när brandmän inte hade tillgång till trappor. Den första registrerade rädda inträffade 1894 i New York när en brandman vid namn John Binns, som tillhörde Hook och Ladder Company 3 använde en krok stege att klättra upp på utsidan av en brinnande lägenhet komplex. Med hjälp av stegen, var Binns klarar av att rädda en ung man som var instängd på sjunde våningen i byggnaden.

Med hjälp av en krok stege krävs brandmän att ha en hel del skicklighet eftersom stegen kastades från ett fönster till en annan. Generellt sett från marken, en krok stege brandman skulle huvudinriktningen kroken genom en första eller andra nivån fönster. Efter att ha säkrat kroken på fönsterbrädan använde brandman kroken stege att klättra upp i fönstret. Nästa, medan gränsöverskridande fönsterbrädan, skulle brandman dra stege upp och stack det ändå det näst högsta fönster. Denna process skulle upprepas tills brandman nått slutdestinationen.

I modern tid, krok stegar inte längre används i stor utsträckning brandkåren. I stort sett kallas en anordning en vändskiva stege har ersatt kroken stege som ett sätt att trappa höga murar. En skivspelare stege består typiskt av en lång stege som är låst till en skivspelare på baksidan av en brandbil. Stegen är oftast kunna rotera från sin bas, så att mer utförligt och mer flexibilitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.