Vad är en fettavskiljare?

En fettavskiljare, som ibland kallas ett fett interceptor är en del av restaurang utrustning som krävs i många regioner för att hålla kloakerna funktionella. Den fettavskiljare fungerar som ett filter för att avlägsna fett och olja från vatten innan det går in i kommunalt avlopp. Eftersom fett och olja kan täppa till ett avloppssystem, säkerställer användning av en fettavskiljare att avloppssystemet fungerar smidigt. I ett storkök, behandlar en fettavskiljare allt vatten kommer ut ur köket.

En väl utrustat storkök oftast har flera sänkor i prep-stationer, en industri diskmaskin, och stora sänkor för förbehandling av disk och andra uppgifter matlagning. Golven är normalt sluttade med centrala avlopp, vilket gör att arbetstagarna att rengöra hela köket, och köket kan också ha en egen tvättstuga. Den kombinerade avlopp från alla dessa källor kan vara enorma, vilket kräver en mycket stor fettavskiljare för att säkerställa att vattnet kommer att rinna smidigt.

En fettavskiljare som ser ut som en stor låda eller fat skarvas i vattnet dränering linjen. När vattnet kommer in i fettavskiljare, kyls ner, vilket gör den lättare oljan fälls ut till toppen. En rad bafflar i fettavskiljare samla olja och bitar av material medan vattnet sjunker till botten. En utgång röret på basen av fettavskiljare gör det behandlade vattnet töms medan fett kvar bifogade ovanpå.

För att fungera ordentligt, en fettavskiljare och dess linjer måste regelbundet rengöras och upprätthållas. Personal kan tömma fettavskiljare för hand, eller ett företag kan hyras för att pumpa ut fettavskiljare. Lite fett fällor använda automatiska system för att skumma ut fett och dumpa den i en behållare, men dessa fett fällor måste fortfarande regelbundet delas upp och rengöras. Alla bafflar av en fettavskiljare skall avlägsnas och dränering rader bör vara avfettat att ta bort ackumulerade fett.

Effektivitet kommer att förloras om en fettavskiljare inte rengörs regelbundet. I slutändan kan fettavskiljare täppa, vilket leder till säkerhetskopior av vatten in i köket. En rengöring rotation och logga in för fettavskiljare är vanligtvis hålls, för att säkerställa att den hålls verksamma i topp skick. Hälsoinspektörer får regelbundet kontrollera det fettavskiljare också, för att försäkra sig om att den fungerar, och att allt vatten i anläggningen behandlas innan rinner ut i avloppet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.