Vad är en dörr Header?

En dörr sidhuvud är ett stöd som är byggt i över en dörr, och det kan vara känd som bara en "header". Fönstren har också rubriker. Klassiskt, är en dörr header ungefär dubbelt så tjock som den omgivande utformningen, och den stöds av kungen dubbar, en annan viktig del av dörr-och fönster inramning. Rubriker är viktiga för strukturell integritet, och de måste enligt lag i många regionala byggnormer. Begreppet "huvud" används också för att beskriva prydnadsväxter formning placerad ovanpå en dörr.

När dörrar och fönster är formulerade, är extra förstärkning krävs. Det finns två skäl till detta. Den första är att dörrar och fönster är punkter strukturell svaghet eftersom dubbar måste utelämnas eller flyttas för att rymma öppningen. Den andra är att dörrar och fönster placera stammen på ett sätt som de används. Dörrar i synnerhet är svaga punkter, som att öppna och stänga en dörr lägger belastning på omgivande inramning.

Många byggnormer har särskilda bestämmelser om hur dörrar bör utformas. Kung reglar körs längs sidan av ramen för att ge stöd och ta del av vikten och belastningen på dörren, och dörren broar sidhuvudet överst på dörren, med stöd av kungen bultarna. Vissa dörrbalkar är fasta balkar som har valts ut för deras tjocklek, medan andra görs genom att koppla flera bradstumpar.

Genomsnittlig individer aldrig se dörren huvudet, eftersom det är dolt under väggarna, tillsammans med resten av utformningen av huset. Dörrbalkar kan bli en fråga under renoveringar äldre hus kan ha mindre och därmed svagare rubriker och rubriker riskerar att ruttna, precis som andra inramning komponenter. En avtalspart kan rekommendera att dörren och rubriker fönster bytas ut när dörrar och fönster skall ersättas, även om utformningen inte behöver göras om för att rymma en ny dörr eller ett fönster.

I den dekorativa mening, rubriker springa längs toppar av dörrar för att göra dem mer visuellt intressant. Headers är oftast gjorda av trä eller puts gjutning, och de kan variera från relativt återhållsamma klassisk design för att utarbeta friser, beroende på utseendet på huset. Ornamental dörrbalkar är oftast lätta att byta ut och ändra prydnadsväxter huvuden kan vara ett bra sätt att ändra utseendet på ett rum utan att spendera mycket pengar på ombyggnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.