Vad är en brukskniv?

en brukskniv är ett billigt verktyg som gjorts genom att bifoga ett rakblad i ett handtag som ger ett handtag. Nytta knivar används i en mängd olika branscher, från grafisk design till konstruktion, och de kan vara mycket användbara verktyg för att hålla runt huset eller butiken. De flesta järnaffärer lager nytta knivar, och de kan också beställas från tillverkare.

Den grundläggande utformningen brukskniv består av två delar: ett utbytbart blad, och ett robust handtag. Bladet är utformad för att ersättas när det börjar tråkig, medan handtaget kan användas i flera år. Många nytta knivar är gjorda med dubbelkanyl blad så att bladet kan fällas runt och användas igen. Höljet till bladet kan också innefatta en lagringsutrymme för flera extra blad för enkelhetens skull.

I en version av designen är bladet låses på plats med en ratcheting mekanism som tillåter användaren att flytta bladet fram och tillbaka. Bladet kan vara helt indragen för säkerhet och lagring, eller förlängas för vissa uppgifter. Förmågan att kontrollera längden av bladet ger föraren större precision, till exempel kan klingan hållas kort för att öppna en låda utan att skada innehållet eller förlängas för att skära igenom något stort.

I en annan variant är blad i segment. Ett kick-off eller segmenterade Bladet är utformat så att användaren kan enkelt bryta av spetsen av bladet som det börjar trist. Så småningom kommer alla segment skall användas och det kommer att bli nödvändigt att installera ett nytt blad. Segmenterad blad är också utrustade med ratcheting mekanismer så att kniven kan skjutas ur huset för att exponera nya segment.

Ett fast blad brukskniv görs med ett rakblad som är förankrad på plats. Fast blad knivar används ofta för hantverk och uppgifter som kräver en hög nivå av kontroll, och bladen kan vara rätt små, med varierande bredder finns. Bladet kan ändras eller byts ut mot en annan genom att skruva av bostäder så att bladet att glida ut.

X-Acto och Stanley är två populära märken av nytta knivar, med vissa människor som hänvisar till dessa användbara verktyg som matta eller knivar matta. "Box cutter" är en annan vanlig term som används med hänvisning till nytta knivar. Liksom andra vassa verktyg kan en mattkniv vara farlig i fel händer, och dessa blad bör förvaras på ett ansvarsfullt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.