Vad är en bänk såg?

Skärbrädor för olika byggnadsprojekt kan vara en farlig och tidskrävande uppgift. Därför har många framsteg inom sågning teknik kommer för att säkerställa exakt nedskärningar och säkra arbetsförhållanden. Ett sådant framsteg som gör att träarbetare att göra lång, är längden nedskärningar i styrelser bänken såg, även känd som en tabell såg. Bänken såg har en motordriven cirkelsåg monterad under en solid och stadig arbetsbord, bladet såg sticker ut genom en öppning i tabellen, vilket gör att användaren kan göra nedskärningar på en rad olika djup och vinklar.

En bänk såg ofta utnyttjas för att dela långa träbitar på längden, men det kan användas för kortare bitar också. Sågbladet är lös, så att användaren kan justera vinkeln på vilka blad kommer i kontakt med trä. Bladet kan flyttas upp och ner, vilket gör det möjligt för användaren att såga i trä på olika djup beroende på deras behov.

En bänk såg kommer vanligtvis standard med en bifogad fil som kallas en klyvsågningsstaketet. Klyvsågningsstaketet är en rörlig guide parallellt med bladet såg som tillåter användaren att justera bredden på snittet vid kapning en styrelse på längden. En annan guide, en så kallad "hold-ner, är att sitta på toppen av styrelsen skärs för att förhindra att bladet från att plocka upp linjen från bordet. Övriga jiggar och guider kan komma med en bänk såg att hjälpa användaren i skärbrädor vid särskilda vinklar. De flesta av dessa guider kommer att justeras för att rymma en mängd olika vinklar.

På grund av vikten och positionering av trä skärs på bänken såg bänken i sig måste vara mycket robust för att förhindra rörelse som kan leda till halka eller kollaps. Bänk sågar ofta är mycket tunga för att förhindra rörelser och vibrationer, vilket kan påverka noggrannheten i snitt och stabilitet verktyg i allmänhet. Många försiktighetsåtgärder skall vidtas för att förhindra skador vid användning av ett bord såg, ögonskydd hela tiden, och när möjligt, använd en fast skrot av trä för att driva linjen skärs förbi bladet. Detta kommer att hjälpa användaren att hålla fingrarna borta från kniven och därigenom minska risken för olycksfall. När den inte används, se till att sänka bladet bänken såg under bordet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.