Vad är en Vane Pump?

vane pump är en enhet som fungerar på principen om positiv förskjutning. Består av en serie blad som är monterade på en rotor som ger omsättning med de viktigaste hålrum gör vane pumpen det att tvinga vätskan genom ett rör eller en kanal system till den kurs som önskas av operatören.

I de flesta exemplen på vane pump, skovlar glida in och ut ur rotorn under drift av produkten. Denna kombination av åtgärder skapar en tätning på insidan av hålrum, och effektivt sätt en rad små avdelningar inom den större kammaren. Flytande fångas på alla dessa avdelningar och pressas genom systemet genom att den resulterande trycket i rotation. I huvudsak är det atmosfäriska trycket på intaget sidan av pumpen som hjälper till att suga i vätskan, medan det tryck som skapas av den roterande åtgärder bidra till att flytta och tömma ut vätskan från uttaget eller trycksidan av pumpen. Rotorn hjälper till att hålla flödet av vätskan enhetliga i hela processen.

En vane pump kan användas i ett antal olika inställningar. När det gäller användning i bilar, pumpar av denna typ är ofta anställda att flytta transmissionsolja genom systemet, samt servostyrning vätska. I inställningarna för matservering, ger en vane pumpa pumpa åtgärder som kommer att flytta carbonators i särskilda belopp genom automater sifon och kaffebryggare.

En variant på vingpumpar används vid bearbetning av flytande ämnen är de modeller som behandlar transport av luft eller någon form av gas. Hydrauliska bromssystem på dieseldrivna fordon använder sig av denna typ av pump. Rensa ut köldmedium linjer i luftkonditioneringsapparater är en uppgift som ofta innebär en vane pump. Vare sig inom tillverkningsindustrin, jordbruk, eller till och med i hemmet, kan vane pumpen användas för många olika tillämpningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.