Vad är en SÄCKVÄV Sack?

En SÄCKVÄV säck är en väska tillverkad av säckväv. SÄCKVÄV säckar har ett antal användningsområden, även om de ursprungligen utvecklats för fartyg jordbruksråvaror som kaffe, majs, vete och potatis. På grund av den primära byggmaterial, de är ibland som säckväv påsar och regionalt, som krokus säckar, efter en jordbruksprodukt som tidigare ofta transporteras i dem. Namnet kommer från ett ord på sanskrit, goni , vilket betyder påse eller säck. Ordet antogs av engelska på 1700-talet, tillsammans med andra sanskrit ord som gick in i engelska språket på grund av koloniseringen av Indien.

Burlap är en typ av tät, vävnader, oftast gjorda av naturliga fibrer som jute. Den täta mattan har enorm draghållfasthet, vilket innebär att väskorna är svåra att förstöra eller snedvrida från tunga vikter. En SÄCKVÄV säck är dessutom flexibel, men på grund av naturliga fibrer och mycket miljövänlig. De använda fibrerna tenderar att vara giftfria, och väskan kommer slutligen biologiskt nedbrytbara. SÄCKVÄV säckar är också oftast i stor utsträckning återvinnas, eftersom de har många potentiella användningsområden.

Dessutom för användning inom jordbruket, är SÄCKVÄV säckar används också i miljö-sanering. En SÄCKVÄV säck kan fyllas med sand för att bilda en flodskydd, eller fylld med jord och används som grundmaterial för att täcka gräs för att kontrollera erosion från branta backar och klippor. Användningar av SÄCKVÄV säcken i erosionsskydd finns mängder, särskilt sedan de säckar naturligt kan brytas som mer permanenta åtgärder har installerat över dem, till exempel gräs eller rock. De är också billiga, vilket gör dem mycket lämpliga för användning i utvecklingsländer.

SÄCKVÄV säck används också som ett dekorativt eller fritids-post. Barnens lopp använda gunnysacks för säck racing, och några inredningsarkitekter införliva SÄCKVÄV säckar och säckväv till designade mönster för hem med en rustik känsla. På grund av den grova väven är säckväv inte lämplig för att bära, eftersom den kan irritera huden, trots populärfiktion av fattiga kvinnor som bär klänningar SÄCKVÄV säck.

Villaägare och trädgårdsodlare ibland finna det ändamålsenligt att har en SÄCKVÄV säck eller två runt. De säckar kan användas för att linda in föremål för transitering, så att de inte är skadade, eller till linje trädgård sängar att hindra invasionen av underjordiska skadegörare såsom gophers. Många företag som tar emot leveranser i SÄCKVÄV säckar kommer att ge bort dem gratis till folk som ber om dem, och några trädgårdsbutiker levererar också bära SÄCKVÄV säckar. Om du använder en återvunnen SÄCKVÄV säck, kanske du vill kontrollera vad skeppades den innan, speciellt om säcken används i trädgården. Herrelösa frön och kärnor kan gro, vilket kan störa din trädgård sängar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.