Vad är en Rörkapverktyget?

När en plast-eller metallrör behöver vara jämnt avskurna och snabbt, är en Rörkapverktyget det idealiska verktyget för jobbet. Med hjälp av en såg kan vara svårt och rörigt, och använda en ledad sax-liknande skärande verktyg med två motsatta blad kommer ofta oönskade effekter såsom pressning eller bryta i slutet av röret, särskilt på sådana som är gjorda av metall. Det finns två huvudsakliga typer av rör fräsar-plast fräsar rör och metall fräsar pipa. De kan komma i många olika storlekar och konfigurationer för kapning rör av olika material, storlekar och former.

Ett plaströr fräs faktiskt liknar en tång eller sax, utom en sida av käken är ett blad medan den andra sidan är cirkulär, för röret vila på. Eftersom bladets lätt slits ut efter skär genom många tunga rör, ett plaströr skärning är vanligtvis konstruerade med förmågan att byta ut bladet. Denna typ av Rörkapverktyget är oftast utformade för att skära igenom PVC (polyvinylklorid) rör, som är bland de mer hållbara och okrossbara typer av plaströr.

Det kan vara särskilt svårt att helt enkelt klämma två handtag till ett Rörkapverktyget att skära genom tätare material, så mekanismerna i ett plaströr fräs vanligtvis möjliggöra spärrfunktion-insatser av typ vid sågning. Det innebär att handtagen kan pressas ihop lättare att skapa en större kraft på bladet. Den ratcheting handtag kan behöva pressas ihop flera gånger för att få bladet hela vägen, beroende på omkrets och densitet av röret.

Ett plaströr fräs skulle vara ineffektivt och skulle förmodligen sönder om den används på metallrör, så en metall eller gjutjärn Rörkapverktyget måste användas. Denna typ av Rörkapverktyget beroende av olika mekanik för en ren, snabb skär genom röret som kan bli ännu tätare och stela. I grund och botten två käkar tag i röret och håll en skarp Klyvsagen på plats. Klingan roterar sedan runt metallrör och stramar tills den når hela vägen. Det finns manuell metallrör fräsar som måste slås för hand och drivs versioner, vilket kommer att göra allt arbete medan en knapp är komprimerad. Merparten av tiden kan metallrör fräsar också användas för att skära i plast rör och ledningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.