Vad är en OSB golvet?

En OSB golvet är ett skikt av ett golv system som är känt som undergolvet. Underlaget är den struktur som ligger under det synliga golvet, vilket kan vara lövträ, vinyl, matta, eller annat material. OSB eller oriented strand board ", är en konstruerad strukturell panelen består av komprimerade delar av trä ordnade i vinkelräta lager. OSB skiljer sig från andra typer av träskivor, eftersom dess träbitar är "orienterade" och placerade medvetet, inte på måfå. En OSB golvet är ett miljövänligt golv plattform värderas för sin enhetlighet, styrka och mångsidighet.

En OSB golvet är tillverkat av hållbart avverkat virke som kommer från snabbväxande träd som södra gul tall, asp poppel, och till och med bambu. Loggar styckas i delar torkas, och behandlas med vax och en vattentät bindemedel. Dessa delar är sedan indelade i stora skivor och utsätts för höga temperaturer tryckreglering. Tillverkningsutrustning ser till att delarna är strategiskt inriktad på överlappar och kompletterar varandra på en 90 graders vinkel. Då varje del är belagd med hög prestanda laminering lim som fenoplaster, att skapa en varaktig, fast panel som är utmärkta för subflooring.

Även subflooring kan göras från många olika material, trä bjälklag används vanligtvis i områden där källare är vanliga. OSB golv paneler har normalt tungan-och-spår kanter överlappar varandra och är fäst direkt på reglarna som stöder golvet, antingen genom skruvning eller limning, för att eliminera gnisslande. Tungan-och-spår kanter kan också limmas ihop.

En OSB monterad och kan installeras i ett enda lager undergolvet med ett underlag eller som ett undergolv som skall omfattas av underlayment, som ger en mjukare substrat och stelnar underlaget. Det underlayment kan också göras från OSB, och går alltid ovanpå underlaget. Efter att undergolvet är ordentligt förberedda, kan de synliga golvet ska installeras.

En OSB våningen har flera fördelar jämfört med andra träslag subflooring, särskilt plywood. Det första är det gjort från hållbart skördats timmer och därför minskar efterfrågan på gammelskog timmer. Det tar i allmänhet på ett squarer form och har större skjuvhållfasthet utan "mjuka fläckar. " Det kan vara skapad i paneler mycket större än plywood och OSB är oftast billigare, eftersom utbudet brukar vara nästan dubbelt än plywood. Den största nackdelen med en OSB golv är att när den blir våt, kan kanterna öka med upp till 15%, som sedan kan påverka golvmaterial som låg ovanpå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.