Vad är en Micro svarv?

En micro svarv är en del av utrustningen som används i bearbetning för att just minska fasta material, såsom aluminium, mässing, järn och stål. Dessa maskiner kan också användas för att forma trä och plast produkter. Micro svarvar är ofta drivs av juvelerare, låssmeder, ingenjörer och konstruktörer samt av machinists hobby och woodcrafters. En mikro-svarv kan också kallas ett skrivbord svarv eller en bordsskiva svarv.

Svarvar har funnits i tusentals år, som går så långt tillbaka som den forntida egyptiska eran. Deras mindre precision motsvarigheter, mikro svarvar, har funnits i en eller annan form sedan åtminstone början av 1800-talet. Vid den tidpunkten använde vissa hantverkare dessa små, precisionsverktyg för att göra saker som klockor. Eftersom denna tid har den mikro svarven marknaden utvecklats avsevärt. Nu kan mikro svarvar köpas för en rad olika syften, inklusive hobby bearbetning, prototyper och träbearbetning.

På det stora mikro svarvar arbete genom ett strikt fastställa en trä eller i metall till en enhet som kallas en chuck . När svarven är påslagen är chucken roterar och det material som görs för att vända en central horisontella axel. Medan materialet svarvning, en skarp skärande verktyg skivor materialet till önskad form. Skärverktyget sig oförändrat under denna process.

Många mikroorganismer svarvar etablera sig i elektriska hastighetsmotorer. De väger oftast mindre än 40 pounds (ca 18 kg) och har en swing kapacitet 6inches eller mindre (ca 15 cm). Micro svarvar har variationer i kraft och fart. Storleken på materialet skärs samt typ av arbete som utförs är viktiga faktorer för att avgöra vilken typ av mikro svarv att köpa.

Det finns flera fördelar med att använda en mikro-svarv över en standardstorlek svarv. Som namnet antyder, micro svarvar är mindre än full storlek svarvar. Det gör oftast dem mer överkomliga. På grund av sin ringa storlek, de är också ofta mer praktiskt att använda, särskilt när det finns begränsat utrymme. Till exempel kan en mikro svarv lätt ryms i en liten butik, källare eller garage.

Micro svarvar presentera några nackdelar också. De kan vara mindre exakt i skärning än en vanlig svarv. Om ett jobb kräver en hög grad av precision, får en mikro svarv inte vara den bästa maskinen för jobbet. Dessutom mikro svarvar begränsade i vilken typ av objekt som de kan forma. Till exempel, större föremål som möbler kan vara svårt eller omöjligt, att skära med hjälp av en mikro-svarv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.