Vad är en Jackhammer?

En Jackhammer är vanligtvis en bärbar borr som drivs med komprimerad luft, men även andra modeller finns. Den har två handtag i ena änden och en mejsel-liknande lite på de andra som snabbt sticker upp och ner för att bryta upp betong, sten eller annat material. En Jackhammer är ansluten till en luftkompressor med en pneumatisk slang.

En bärbar Jackhammer är bara praktiskt att använda på en horisontell yta. Gravity tjänar både att hålla Jackhammer på plats och att köra lite på ytan med hjälp av vikten på Jackhammer. Den Jackhammer måste hållas på ena änden av en arbetstagare, som guidar borra över materialet brytas upp. Det är inte tillrådligt att bära ner på Jackhammer, eftersom detta kan orsaka skador.

En Jackhammer också kan vara hydrauliska, drivs med vätska i stället för luft. Denna typ av Jackhammer är mycket större än den typ som beskrivs ovan och är oftast knutna till en grävmaskin, en tung markarbeten fordon. Denna typ av Jackhammer kan användas vertikalt inom gruvsektorn, eftersom den motsatta sidan av grottan kan ge en liknande Opposing Force vad som erbjuds allvar i horisontella applikationer.

En tredje typ av Jackhammer är mindre än pneumatisk typ och drivs av el. Denna typ av Jackhammer kan hyras och används oftast av amatörer för småskaliga projekt.

Liksom många tunga Construction Tools genomför Jackhammer vissa risker för arbetstagaren att kontrollera det och måste användas med försiktighet. Den pneumatiska Jackhammer är extremt hög och når 100 decibel vid två meter (6,6 fot). Vissa modeller är utrustade med en ljuddämpare, men operatören fortfarande måste bära skyddskläder, hörselskydd för att förebygga tinnitus och andra hörselskador. Den grova vibrationer Jackhammer utgör fara för händer och handleder, ibland kan leda till karpaltunnelsyndrom eller en förvärvad form av Raynauds sjukdom som kallas vibrationer vita fingrar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.