Vad är en Gear tand?

En växel tand är ett utstick på en växel som är utformad för att maska med kompatibla tänder på en annan växel eller rack. Många är bekanta med begreppet kuggar, även om de inte vet rätt namn för denna del av ett redskap, eftersom tänderna är det som ger redskap till deras särskiljande utseende. Det finns en mängd olika stilar av redskap och tänder redskap som kan användas i flera program, men alla används för att överföra kraft för att utföra mekaniskt arbete.

As ett redskap vrids dess tänder intermesh med någon partner redskap, där varje redskap tand möte en motsvarande lucka mellan tänderna på den andra växeln. Detta gör att andra redskap att vända, att överföra den kraft som används för att sätta på första växeln till den andra växeln. Fördelen med konstruktionen är att den skapar en mekanisk fördel som kan justeras genom att öka eller minska kvoten av partner redskap, vilket leder till större effektivitet.

tänder eller "kuggar" på en växel kan justeras på ett antal olika sätt. Storleken på en växel tand gör stor skillnad, eftersom olika storlek tänder inte kan intermesh bra. Ju större redskap, desto större tänderna tenderar att vara, även om detta inte alltid fallet. Vinkeln på tänderna är också en fråga i växeln design. För att intermesh väl, redskap måste ha kompatibla vinklar. Planen eller avstånd mellan tänderna är ännu ett inslag i konfigurationen av redskap.

kuggar kan också ställas i vinkel eller partiskt om redskap själv i ett avsteg från den klassiska raka tänder i ett traditionella redskap. I kugghjul, till exempel, tänderna omsluta redskap i ett spiralmönster, vilket gör att redskapen till mesh smidigare och jämnt med andra redskap. Väl utformade kugghjul kan arbeta parallellt med andra redskap, eller i 90 graders vinkel, vilket kommer till nytta i design när ingenjörer vill vara flexibla.

Eftersom en sticker redskap tand från en växel, är den känslig för skador. Kuggar kan skadas av andra redskap, som till exempel när en oerfaren förare maler redskap med en manuell växellåda, och de är också föremål för slitage med tiden. En växel tand kan chip, spricka, och slutligen misslyckas, även med den mest försiktiga underhåll. Vissa redskap är särskilt avsedda att minska slitage, förlänger livslängden av redskap och minska behovet av underhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.