Vad är en Finger gemensamt?

Ett finger gemensamt, även kallad en box joint, är ett bra sätt att ansluta sig till sidorna av ett ärende, låda eller skåp tillsammans. Det är också en gemensam metod för att fastställa stolar och bord. I snickerier, är det ett utmärkt sätt att fästa trä sidor, när andra typer av förband inte skulle ge tillräckligt med ytor för limning. Till utseendet finns det många "fingrar" knytas ihop till ett finger gemensamt. Varje finger ger en extra yta där limmet kan tillämpas, vilket gör konstruktionen ganska stark.

Styckning fingerleder på ett bord monterade router mandaten en viss typ av box-gemensamma jigg. Jiggen låter woodworker utrymme varje hack exakt. En ruta gemensam jigg eller finger gemensamma jigg kan köpas på en järnaffär eller den kan göras.

Den svåraste delen av att använda ett finger gemensam jigg är om det så att det skär var och en av skårorna i den exakta platsen. Finger gemensam jiggar för ett bord monterat router kan bara skära hack i storlekar som ofta förekommer i raka bitar. De är följaktligen finns i storlekar som t. ex. 1 /8 tum (0,3 cm),? tum (0,6 cm), 3 /8 tum (1 cm), och? tum (1. 3 cm).

När alla fingerleder styckas, det är dags att tillämpa lim. Kör några trälim ner varje finger, se till att det täcker hela ytan. Det finns ingen anledning att sätta lim på båda ytorna för ett finger gemensamt, eftersom det kommer bara sippra ut och gör en röra. Efter att limmet tillämpas, ansluta sig till sidorna av trä, förregling varje finger gemensamt.

Utan rätt verktyg och gör ett finger gemensamt kan vara ganska svårt. Även om det finns många olika sätt att lära sig att göra ett finger gemensamt, är det lättast genom praktisk erfarenhet med en person som har erfarenhet träbearbetning. Experter kan hittas genom familj eller vänner eller till och med en lokal järnaffär. Ofta finns det klasser genom hårdvara butiker som kommer att undervisa grupper av människor i en avslappnad miljö. Experten kan undervisa nybörjare i ins-and-outs i kort tid, där andra metoder kan vara lite mer tidskrävande.

Andra metoder för lärande kan uppnås genom böcker eller på Internet. Det finns steg-för-steg-instruktioner, men de kan upplevas som ganska svårbegripliga och kan skrämma någon ny till trä. Om böcker eller Internet är den bästa metoden för dig, det är bäst att börja med en bok avsedd för nybörjare. I dessa fall är de instruktioner förenklas och inte förutsätta några tidigare kunskaper inom träbearbetning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.