Vad är en Eye Skruv?

Ett öga skruv, även kallad en skruv öga eller ett öga bult, är en speciell typ av skruven som är böjd i en ögla i ena änden istället för att vara platt. En traditionell skruv har en platta änden med en strecksatsen för skruvmejsel för montering i, och den andra änden utgörs av trådarna i skruven, det roterande spiral-liknande linjer som kurva runt skruven och låt den gå in material lättare. Ögat skruv har gängor i ena änden, men inte på toppen. Istället är en stor cirkel som bildas av böjda änden av skruven.

Fördelen med ett öga skruv är att det tillåter användaren att hänga saker från den och tar lite tid att installera. Det kan användas för att fästa två material tillsammans eller helt enkelt att hänga en bild på en vägg. De används också för att koppla kablar tillsammans för att stödja objekt. Ögat skruven kan endast ha en viss vikt, dock, och är bäst för företaget lätt till medeltunga objekt. Av denna anledning är det inte det bästa valet att använda i tung konstruktion.

När användaren helt enkelt vill hänga en punkt på en vägg, kan hon trycka den plats där skruven i väggen och rotera den anläggning till cirkuläret slutet. Om väggen eller trä är mjukt nog kommer skruven gå i. Om inte, kan en skiftnyckel eller annat verktyg krävas. När tråden har varit fastskruvad i väggen, en tråd eller en krok är placeras i cirkulär slut att stödja objektet. Om ögat skruven tas bort, kommer ett litet hål lämnas kvar om inte ägaren har fyllt i.

Rostfritt stål och mässing är de vanligaste material som används för att skapa ögat skruvarna. En passande skruv kan även köpas som en krok i änden istället för en full cirkel. Detta gör att anslutna skruven som skall införas i ögat skruv för att fästa objekt. Beroende på vilken typ av skruv, kan de användas i maskiner om trycket på dem kommer inte att vara för stor. Dessa öga skruvar behöver en axel och typiskt en krage fäst vid dem, och i regel kan stödja kantig laster upp till 45 grader, även om detta kan variera med typ och storlek på skruven.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.