Vad är en Butt Splice?

En rumpa skarv är en form av skarv som görs genom att gå med två ändar, eller rumpor, av två objekt utan någon form av överlappning. Även om tekniken är vanligtvis förknippas med processen för skarvning delar av filmen är det också ibland i träbearbetning och projekt hem renovering. När genomförts på korrekt sätt, blir rumpan skarvstället nästan omöjligt att upptäcka, vilket möjliggör en enhetlig kontinuitet på ytan av den nu gick objekt.

Långt och bort, är begreppet rumpan skarven mest förknippade med redigering av film, särskilt i utarbetandet av rullar med film för filmer. Används i stor omfattning genom mitten av 20th Century, kräver denna strategi för en exakt anpassning av två avsnitt av filmen. Till skillnad från andra former av splitsning som skapar unionen genom att överlappande ändar, film skarvning av denna typ kräver hjälp av en tunn lim som används på de två ändarna som skall ihop. När limmet har fastställt nivån på styrkan i det gemensamma är mycket nära avståndet mellan varje bildruta på filmen, gör det möjligt att köra original genom en duplicering och göra så många kopior av filmen som önskat.

Ett liknande tillvägagångssätt används i ett ljud rumpa skarv. Under de dagar kassettband, skarvning av denna typ ibland används för att reparera trasiga band på kassett. Den strategi som brukar kallas för att kapa bort den skadade delen, sedan gå med i båda ändarna med en liten mängd lim. I vissa fall fanns en underliggande del av tejp som är på undersidan av bandet, vilket i praktiken skapar en bro som gick med två ändar. Reparationer av detta slag bidragit till att minimera skador på kassetten, även om processen skulle skapa ett mindre problem med ljudkvaliteten i den punkt där de två delarna förenades.

Runt huset, rumpan skarvar är gemensamma med installationen av stolen räcken och lister krona. Kapning av två delar storlek, ändar gick med trälim eller liknande lim. Beroende på utformningen av gjutning eller räcke, en liten mängd avslutande lera kan tillämpas vid fogen, effektivt bidrar till att dölja sömmen när räcket är målat. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt att använda udda delar av trä material som annars skulle behöva kasseras.

Tanken på en rumpa skarv används också vid tillverkning av gummi material, såsom packningar. När gummimaterial är vulkaniserad är i ändarna placeras tillsammans och får delta som materialet svalnar. Efter den gemensamma tillåts att ställa in och svala, ger det ofta inte mer än ett hårfäste åsen som är mycket svåra att upptäcka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.