Vad är en Broadsheet?

Begreppet "broadsheet" används både för att hänvisa till ett generiska pappersstorlek och vissa typer av publikationer som historiskt har producerats på löpsedlarna. Det klassiska exemplet på en broadsheet är en bred spridning tidningen, med broadsheet storlek som föredras av många tidningsutgivare. Tidningar som är avsedda att fungera som stora nyheter myndigheter är klassiskt tryckta på broadsheet-stora bitar av papper.

Till skillnad från många andra pappersstorlekar, som omfattar mycket precisa mått, dimension en broadsheet faktiskt kan variera avsevärt. Som en allmän regel, arken är vertikalt långa och korta horisontellt, med en längd av minst 22 inches (56 cm) och en bredd som kan variera. I en hel broadsheet, är ett papper som skrivs ut och vikas för att skapa fyra sidor, en framsida och baksida och två inre sidor. En halv broadsheet är ett enda papper tryckt på båda sidor utan veck. För bekvämlighet i distribution, är resensioner ofta vikas på mitten på längden, men luckan går inte att påverka antalet sidor.

Upprinnelsen till denna pappersstorlek tycks ligga på 1600-talet, då tidig tidningar började skriva halv resensioner med stora nyheter att notera. Den broadsheet storlek var också för sångtexter, affischer och annat informationsmaterial. Med tiden började nyheter producenter att anta hela broadsheet, och så småningom ytterligare blad var interfolierade att skapa tidningen. "Broadsheet" användes för att hänvisa till tidningar och reklammaterial tryckt på broadsheet-format.

Flera förklaringar har posited till varför den stora broadsheet pappersstorlek blev så populär. I dagarna av enstaka ark publikationer, naturligtvis större papper var, desto mer information kan skrivas ut på den, vilket kan ha varit en faktor. Historiskt sett har skatter som också beräknas genom att antalet sidor, snarare än deras storlek, så använder stora sidorna skulle ha minskat det totala antalet nödvändiga, vilket leder till lägre skattesatser för en förläggare.

Den verkliga förklaringen tycks ligga i de traditionella sammanslutning av stora saker med mer auktoritet. En broadsheet-format publikation såg mer officiella, respektabla, och auktoritativ än en mindre tidning. Det var också svårare att skriva ut, vilket är anledningen till många producenter bytte till tabloidformat storlek, vilket är ungefär hälften så stor som en broadsheet. Konsekvenserna av broadsheet storlek var att pappret var en respektabel myndighet som hade råd med den alltför stora pressar för att producera resensioner, i motsats till en billig, låg marknaden tabloid som var tvungna att använda en mindre pappersstorlek. Naturligtvis, de flesta moderna pressar är fullt kapabla att hantera den broadsheet storlek, men kopplingen mellan "broadsheet" och "respekterad myndighet" fortsätter att existera i många ögon, vilket är anledningen traditionellt broadsheet-format papper locka kommentar när de byter till tabloid storlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.