Vad är en Breaker Bar?

I allmänhet hänvisar termen brytaren bar till en längd av rör eller metall som används för hävstångseffekt. En brytare bar kan vara allt från en enkel längd av metall röret till en extra lång tillverkas spärrhjulsmekanism föraren, den sistnämnda en mycket tryggare och effektiv metod. Här serveras en rad olika syften, men den vanligaste funktionen är att befria-eller "bryta"-fast skruvar med extra hävstång och vridmoment vända den gängade bulten.

En brytare bar gör att användaren kan dra nytta av extra hävstång som tillhandahålls av en längre verktyg samtidigt tillämpa samma mängd kraft på verktyget. Till exempel genom att glida en rörlängd över ändan av ett spärrskaft, kan användaren ansöka extra hävstång på verktyget genom brytaren baren, för att därigenom få mer kraft på ett problem eller rostiga bult. Denna process med att använda en extra bit rör hoppat över en spärrfunktion kallas ibland med ett . Även om denna metod kan fungera bra, vara förvarnad att denna process kan leda till att verktyg för att misslyckas katastrofalt, som gäller extra kraft till spärranordning kan orsaka att glida och därmed riskera skada både verktyget och skruven, samt till användaren . För att lösa problemet, tillverkare producera brytare barer utan en ratcheting mekanism för dem, detta gäller mer kraft direkt till uttaget och till bulten, snarare än att spänna från ratcheting mekanismen.

Många verktygstillverkare producera en bar spärrfunktion brytare också, vilket är helt enkelt en spärrfunktion förare med ett extra långt skaft. Denna typ av effektbrytare bar eliminerar behovet av en andra del av material, vilket minskar sannolikheten för att verktyget halka, som kan orsaka skador på verktyget och bult, och skada för användaren. Men extra kraft som släpps ut på spärranordning är fortfarande en risk, så det bästa brytaren baren alternativet är den icke-ratcheting design som nämns ovan.

Några vanliga tillämpningar för en effektbrytare bar omfatta frigöra muttrarna på bildäck, vilket frigör en mängd olika skruvar i bilen reparation och underhåll-där rost är ett vanligt problem och därigenom orsakar många fall av fast bultar-applikationer tillverkning, renovering hem projekt, och alla andra fall där en bult har blivit fryst på plats. En brytare bar är en god investering att arbeta tillsammans med en spärrfunktion som, oavsett hur stor eller liten. De är i allmänhet billig för en enkel modell, men högre syfte skulle ratcheting modeller kostar betydligt mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.