Vad är en Ball End Mill?

pinnfräsar är bearbetande verktyg som liknar till utseendet borr, och utföra olika typer av kapning och bearbetning av metaller. En boll slutet kvarn är en typ av fräsverktyg som är särskilt lämpade för bearbetning tredimensionella skulpterade former, som de i formar och matriser. Den har en rundad spets som är avsedd att ge en bättre ytfinish på materialet minskar.

En fabrik boll slutet lämpar sig väl för fräsning många typer av material, från plast till stål legeringar och titan. Den seghet och hållbarhet i eggen är mycket hög i kulkvarnar slut på grund av den rundade designen. Detta faktum är egentligen bara en biprodukt av den rundade eggen. Ursprungligen var rundad för en specialiserad syfte, nämligen för fräsning skåror med ett halvrunt tvärsnitt. Denna typ av spår är en viktig del av metall lager i många maskiner.

En annan fördel av hur bollen slutet fabriken är utformad är att den kan hantera mycket hög matning, vilket betyder att den kan Bruk material mycket snabbt. Detta ger den höga produktivitet som används i dagens fräsmaskiner. Den släta geometri skärande spets också blir lägre skärkrafter, vilket ger saxen extra styrka under tryck. Eftersom det är mindre sannolikt att bryta under normala styrkor, bollen slutet kvarnen också mycket kostnadseffektiv för de ansökningar som det passar.

Ball pinnfräsar är nästan alltid tillverkade av volframkarbid, en hög -styrka förening innehållande volfram och kol. Volframkarbid pulver pressas in stavar, som sedan mals och slipat till olika specifikationer. En typisk boll slut bruket kommer ofta att tillverkas med en skyddande beläggning. Dessa färger innehåller oftast titan blandas med andra grundämnen som kol och aluminium.

beläggningar appliceras för att minska slitage och friktion, och kan även förebygga skador på skärande ytan. Till exempel kallade de guldfärgade beläggning titan nitrat förhindrar små bitar av det slipade materialet från svetsning själva pappersmaskinen vid höga temperaturer. Protective Coatings har varit i bruk sedan början av 1990-talet, och många framsteg har gjorts sedan dess. I mitten av 2000-talet, var amorf diamant beläggningar börjar synas på vissa högre pinnfräsar. Även med de tuffaste beläggning dock en boll slut kvarn så småningom ut och behöver bytas ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.