Vad är en BÅGSÅG?

En BÅGSÅG är en typ av handsåg som är utformad för att ge människor möjlighet att skära ovanliga kurvor och former. Denna såg är döpt efter den klarat gemensamt, en typ av gemensamma som är lättast görs med en coping såg. Många järnhandeln genomföra hantera sågar och knivar ersättning och blad för specialmaterial tillämpningar såsom kakel eller metall. Det är även möjligt att beställa en såg direkt från tillverkaren.

Denna typ av såg är utformad med en spänning ram gjord i form av en C-eller U, med ett handtag fäst på ena sidan av ramen . Sågbladet är tvärs över öppningen i ramen, med tänderna pekar mot handtaget, och spänningen kan justeras med hjälp av vingmuttrar eller specialiserade skruvarna på att hantera sågen. Denna konstruktion möjliggör en hög grad av precision och kontroll när någon med kunskaper och erfarenheter använder sågen.

För att göra en klassisk klarat gemensamt, en träbit är klippas så att det passar spola med en bit gjutning. Exempelvis skulle någon som vill springa formning längs insidan av ett rum ta en bit av gjutning och kör det fram till hörnet och sedan skära en annan bit av gjutning med en coping såg så att det passar på konsistens andra stycke gjutning, skapa en färg, till och med gemensamma. Klarat lederna kan vara mycket utmanande, eftersom de förutsätter att exakta snitt så att två oregelbundna kanter passar perfekt ihop.

Coping sågar har andra användningsområden än som användes för att utföra klarat leder. De kan användas för att skapa rundade kanter på träbit, göra utskärningar, och att utveckla komplexa konstruktioner i trä som förekommer Lacy utskärningar. För ett hål är sågklingan tas ut, är ett hål borrat i skogen där cutout kommer att göras, och BÅGSÅG är placerad över skogen medan sågen är gängade genom hålet, så att någon som klipps av insidan.

Liksom andra sågar, en BÅGSÅG har utmärkta Rutinmässig skötsel och underhåll. Bladet skall torkas efter användning för att avlägsna grus och regelbundet oljad för att förhindra rost, särskilt om sågen kommer att hållas i lager. En sval, torr plats är den bästa plats där du vill lagra en coping såg, och folk bör regelbundet byta ut bladen så de börjar tråkig. Dull blad kan skapa felaktiga eller grov nedskärningar, och kan orsaka material spricker eller chip.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.