Vad är djupdragning?

Djupdragning är tillverkning processen med att bilda lager plåt, som kallas ämnen, i geometriska eller oregelbundna former som är mer än hälften av sitt diametrar på djupet. Djupdragning innebär stretching metallen tomma runt en plugg och sedan flytta den till en list kutter kallas dö. Gemensamma former för djup dragna produkter innehåller cylindrar för aluminiumburkar och koppar för bakning kokkärl. Oregelbundna föremål såsom inneslutning omfattar för filter lastbil olja och brandsläckare, också är vanligt tillverkas av djupdragning metoden.

Din diskbänk är ett perfekt exempel på djupdragning teknik eftersom den är både djup och smidig. Djupdragna delar tillverkade för industrin allt från små öglor som används som förstärkning till stora inhägnader som hus industriell produktionsutrustning.

En ritning tryck kan användas för formning av plåt i olika former och den färdiga formen beror på den slutliga ståndpunkt att blanksteg trycks ner i. metall som används i djupdragning måste vara formbara och resistenta till stress och spänningar skador.

Branscher som är beroende av djupdragning inkluderar flyg, bil, mejeri, belysning, läkemedel och plaster. Företag som tillverkar djupdragna delar kräver ingenjör utformade insatser och djupdragning pressar är relativt dyr.

Tillbehör som gjutformar, verktyg plåtar och kolumner krävs för att tillverka djupdragna delar. Även en form som behövs för stretching materialet över formen kant för att producera önskad form, ett verktyg tallrik eller kolumn behövs som ett underlag för att hålla arbetsstycken.

Djupdragning skiljer sig från metall stämpling, eftersom stället för att använda enda ämnen, metall stämpling använder en kontinuerlig ström av ämnen plåt på en remsa. Metal spinning, å andra sidan, liknar djupdragning både metall spinning-och ritning tillverka runda och sömlösa komponenter. Några djupa dra teknologi kombinerar aspekter av stämpling och spinning för att ge den mest kostnadseffektiva tillverkning lösning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.