Vad är bulk Åkerier?

Bulk lastbilstransporter är en typ av lastbil-baserade fartygslinje som flyttar bulkmaterial från en plats till en annan väg. Varje gods anses fraktvolym om objekten inte är förpackade, och i allmänhet säljs efter vikt eller volym snarare än enskilda delar. Bulk lastbilstransporter är ofta används för att transportera vätskor, som bensin, eller fasta ämnen, som korn. Den utrustning som används för transport av dessa material kan vara mycket specialiserade, vilket gör att vissa bulkfartyg att specialisera sig på transport av vissa material.

viktigaste uppgift en bulk lastbilstransporter tjänst är vanligtvis att de transporterade material från ett produktions-eller ett lager, som t. ex. ett korn hiss, till en återvinningsanläggning. Där kan bilen ta sedan den färdiga produkten till en annan distribution, där den kommer så småningom att säljas till en slutanvändare, eller så kan det gå ut genom en mer traditionell lastbilstransporter drift efter att ha förpackats för detaljhandeln.

I många fall är skillnaden mellan den utrustning som krävs för bulk lastbilstransporter jämfört med vanliga lastbilstransporter är betydande. Lastbilar hanterar bulkmaterial måste se till att det är helt slutna, eftersom de material som inte är förpackade. Dessa löst material kan komma att försvinna mycket snabbt i en traditionell semi trailer. Därför är släpvagnar som används i bulktransport är dyrare, och oftast gjord av stål, eventuellt med ett foder inuti beroende på vad som skall transporteras.

Laddar material i en lastbil som används för bulkmaterial är oftast göras annorlunda än med en traditionell lastbil, särskilt om produkten är flytande. Dessa har ofta skyddas från väder och vind och därför måste lastas i helt slutna containrar med slangar och ventiler för att kontrollera flödet. Korn kan laddas från toppen efter en lastbil som drivs in i ett lastutrymme ligger direkt nedanför där säden kommer att utgå från.

Bulk lastbilsföretag vanligen tas ut av milen. Således längre drag i allmänhet få ut högre priser än kortare drag, eftersom det är en dyrare jobb. Vikt och material kan också spela en roll i det noterade priset. Bulk lastbilsföretag som kan hantera farliga ämnen, till exempel, får ta ut en premie för sådana tjänster på grund av de inneboende riskerna och de speciella krävs försiktighetsåtgärder.

Även om huvuddelen lastbilsföretag är ofta specialiserade på vad de gör, de fortfarande måste uppfylla alla regler alla andra lastbilsföretag företag måste uppfylla. Detta gäller korrekt skyltning av farliga ämnen, viktgränser, och föraren gränser timme. Ofta kan dessa saker vara viktigare för bulktransport tjänster, såsom rengöring av olyckor kan vara svårare och dyrare med varor som inte är förpackade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.