Vad är avbitare?

Avbitare är ett verktyg som utformats speciellt för att klippa tråd. Det finns flera varianter på den grundläggande konstruktionen, inklusive i versioner med olika vikter avsedda för ledningar av olika tjocklekar. Många järnhandeln bära avbitare, och de är också tillgängliga via butiker som lager utrustning för elektriker, juvelerare, och andra yrkeskategorier som arbetar med kablar. Detta verktyg kan vara mycket användbart för att hålla runt huset, och många generiska versioner finns tillgängliga toolboxar lager hem.

Även känd som snips eller diagonal tång, är avbitare utformas i en stil som liknar tång, förutom att istället för handtag, har verktyget slipas kanterna som skär genom tråd. Ju större och tyngre knivar, desto tyngre spårvidden på tråd de kan hantera. Avbitare kan också ha isolerade handtag, som kan vara användbart i vissa tillämpningar, och vissa kan innehålla en kabelskalare så att människor kan remsan och tråd med samma verktyg, vilket är användbart för elektriker.

Grundläggande avbitare skapar helt enkelt en trubbig skar genom kabeln. Spola skära avbitare är avsedda för situationer där människor vill skapa en klippa så nära kanten av någonting som möjligt, så att knivarna ska butted rakt upp mot ett objekt att klippa kabeln. Bezel fräsar skapa en något annorlunda kant på slutet av klippt tråd, och oftast ser som används av juvelerare.

riktigt tuffa avbitare kan användas i industriella miljöer där tunga gauge tråd används. Denna typ är ofta ingår i räddnings-kit så att först till platsen har ett verktyg som de kan använda för att snabbt skära igenom trådarna på scenen av en händelse, tillsammans med bult fräsar som kan hantera bultar, hänglås, och så vidare. Sådana fräsar ofta har tjocka, isolerade handtag för att göra dem lättare att hantera, och vissa fysiska styrka kan krävas för att driva dem.

Ett bra par avbitare kan ibland vara dyr, men priset anses vara värt det för ett tillförlitligt verktyg. Man kan förlänga livslängden för ett par fräsar genom att se till att de lagras på en torr plats och torkas av efter användning om det används i våta eller stökiga miljöer. Det är också en god idé att regelbundet olja leden mellan skär, så att de kommer att fungera smidigt och utan fastna. Fastna kan skapa skarpa kanter som kan repa människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.