Vad är Spring bindande?

Även känd som tråd bindande är våren binda metoden för bokbindning ett populärt alternativ för ett antal helt enkelt bundna tryckt material. I huvudsak använder den metod som en del av spiral tråd att tjäna som medel för bindande sidor och en täcker tillsammans. Även ett relativt billigt och mångsidigt alternativ, våren bindande är också en tidsödande metod som inte är idealisk för alla applikationer.

Den grundläggande processen för våren bindande innebär att det upprättas en rad hål längs den vänstra kanten av sidorna. En tråd ryggraden konfigureras i allmänna form av bokstaven "C" gör det möjligt att infoga tråd genom varje hål och sedan använda en tråd närmare försegla tråd till en permanent cirkel. På grund av konfigurationen av tråd, är det möjligt att lägga den öppna boken platt, eller till och rotera sidor en komplett 360 grader om så önskas.

Det finns två nivåer av maskiner som kan användas för våren bindande. En manuell bindande maskin fungerar väl när det behövs är ett relativt litet antal exemplar kompletteras med en enda loop konstruktion. För dubbel looping, större maskiner utrustade med en automatisk hålslag och tråd närmare bidra till att påskynda processen för produktionen. Det finns även Maskiner för massproduktion som hjälper till att blockera varje funktion i sekvensen för maximal effektivitet i produktionsprocessen.

Spring bindande kan vara en arbetsintensiv uppgift när man använder en manuell process. Ändå gör den relativt låga kostnaden för denna bindande metod det mycket attraktivt för små företag och ideella organisationer som måste göra de mest kostnadseffektiva användningen av tillgängliga resurser och samtidigt producera en produkt med ett professionellt utseende. Eftersom processen inte kräver en massa dyr utrustning, är det relativt enkelt att ställa in maskinen och ordna material i ett rum eller ens på ett konferensrum tabell.

Det finns ett antal sätt att använda vår bindande för snabb utskrift projekt. Icke-vinstdrivande organisationer som planerar kapitalanskaffning kampanjer kan använda våren bindande för att skapa kokböcker eller andra häften till försäljning. Läroanstalterna ibland tycka att våren bindande är idealisk för att skapa billiga läromedel. Företagen kan välja att använda vår bindande för att skapa nya material anställd läggning, handböcker anställd, eller utbildningsmateriel för speciella projekt. Eftersom metoden fungerar lika bra med hårt skal och mjukt omslag, är det möjligt att använda vår bindande för nästan alla typer av bokbinderi projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.