Vad är Shake fasadbeklädnad?

Shake spåranslutning är hemma sidospår tillverkad av skakningar, träbitar split från en stock. Förutom traditionella trä skakar är det också möjligt att hitta vinyl skakar, som vänder sig till människor som söker ett lågt underhåll, mindre kostsamt alternativ till trä skakar. Shake spåranslutning används som fasader för bostäder och andra strukturer över hela världen, och det är ibland betraktas som ett försäljningsargument, eftersom vissa människor tycker utseendet skakar estetiskt tilltalande.

Skakningar ibland förväxlas med bältros. Bältros görs genom sågning ett stycke trä på alla sidor att klippa den till lämplig storlek. Skakningar görs genom att skära trä ner och dela upp det. Som ett resultat, skakar har några naturliga variationer i form och storlek, och ett mer rustikt utseende. De är ibland kallas "grov bältros", vilket är en någorlunda korrekt beskrivning av hur de ser ut.

När det gäller skaka sidospår, splittringarna är klassiskt lång och skakar överlappas i ett mönster som täcker utsidan av hemmet. Storlekar kan varieras för att skapa visuella intresse. Till exempel, skakar små får användas i närheten av taket, skakar med stora som används på resten av strukturen. Cedar är ett populärt virke för skaka sidospår, även tall, furu, och många andra träslag kan användas.

finish på skaka sidospår kan vara ganska varierande. Ibland skakar lämnas obehandlade, bleknar till en naturligt gråaktig färg med tiden. Woods kan behandlas för att hjälpa honom att stå emot skadedjur och mögel, i vilket fall behandlingen kan missfärga träet något, och de kan också färgas, i vilket fall skaka rangerbangård kommer att behålla en rik, mörk färg så länge det är re- färgas på en regelbunden basis. Människor kan också välja att måla skaka rangerbangård.

Liksom andra typer av fasader kan skaka ytterväggar bryta så småningom ned. Enskilda skakar kan falla ned om de inte har fast på rätt sätt och trä kan också lindra och split. En praktisk aspekt av skaka spåranslutning är att så länge folk håller ersättning skakar runt, är det lätt att byta ut några skadade skakar. Många entreprenörer lämnar en låda med shakes bakom när de läst klart rangerbangård på ett hem så som substitut. Skakningar kan också ibland räddas från andra anläggningar, om de tas bort med största omsorg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.