Vad är Santoprene?

Som en av de bästa exemplen på termogummi på marknaden idag, är Santoprene ® används i ett antal tillämpningar. Här är lite bakgrund om egenskaperna hos Santoprene ®, samt några av de vanligaste användningsområdena för materialet i både hem och i offentliga miljöer.

Santoprene ® är ett termoplastiska material som behandlats i mycket på samma sätt som någon typ av plast. Skillnaden är att Santoprene ® har samma nivåer av flexibilitet och hållbarhet som ofta förekommer med naturgummi föreningar. På grund av den längre liv Santoprene ® i både extremt varma och kalla miljöer, är materialet ofta föredras över användningen av gummi.

Santoprene ® kan bearbetas på olika sätt. Den slipande beständigt material kan blåsa gjutna, teleformed eller formsprutade med stor lätthet. Tillsammans med det faktum att materialet är så enkelt och kostnadseffektivt att producera, Santoprene ® också kan återvinnas. Efter produkter tillverkade Santoprene ® har sett bättre dagar, kan samma material att upparbetas och formas till nya produkter. Effekterna av detta lätt att återvinna ämne på vår miljö är därför inte enbart positiv, men kan också bidra till att undanröja ännu fler oönskade poster hamnar på soptippen.

Runt huset är Santoprene ®-produkter ofta funnit att hjälpa till att isolera apparater och annat område. Pump packningar, slangkopplingar, gummilister för fönster och dörrar och tätningar stängning på ugnar och kylskåp är ofta gjorda av Santoprene ®. Detsamma gäller för ett antal av sportartiklar att våra barn leker med varje dag. Grepp på basebollträn och isolerade handtaget överdrag för cyklar som tillverkats med Santoprene ® är vanliga idag. För mer tidsfördriv vuxna sport, Santoprene ® används ofta för hud dykutrustning, våtdräkter, handtag skidor stolpe, och handtagen på tennisracketar.

När det gäller industriella applikationer, är Santoprene ® ofta finns på alla typer av verktyg handtag samt hjul hjul, textil industri rullar på kardning och spinning utrustning, packningar för maskiner. På kontoret, kan Santoprene ® visas som dynan på undersidan av datorskärmar, isolatorer vibrationer som glider under högtalare telefoner och rullar skrivare.

Bilindustrin står för användning av en stor Santoprene ®-produkter. Bland dem finns olika typer av stövlar, täcker foder i luftkanaler, för kablar under huven, vindrutan distanser, och luft dörrar väska. Den typiska fordon i dag kommer att vara utrustad med gott om Santoprene ® objekt som troligen kommer att pågå så länge som glasfiber och metall skal på bilen.

Som ett enkelt återvinningsbar produkt har Santoprene ® rykte att vara stark, liksom ett bra sätt att bättre utnyttja tillgängliga resurser. Med så många användningsområden för Santoprene ® redan finns på plats är det bara en tidsfråga innan fler program utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.