Vad är Rotten Stone?

Rotten sten, eller rottenstone, är en form av pulver sten som används för att polera trä och några mjuka metaller, du kan också höra den kallas Tripoli. Det är oftast tillgängliga från butiker som tillgodoser träarbetare, och det kan också beställas via specialitet leverantörer. Denna produkt kan vara bra att ha i hemmet, eftersom det kan utnyttjas för att polera ut fläckar i Förutom att användas för att avsluta trä.

Klassiskt, är ruttet sten tillverkad av mjuk, pulveriserad kalksten blandad med kiseldioxid . Resultatet är en mjuk slipmedel pulver som kan användas i slutet av den avslutande processen att skapa en jämn, ren yta. Normalt är ruttet sten tillämpas efter lackering och en grov polering med pimpsten pulver, som buffs de stora ojämna fläckar, vilket gör det lättare att använda ruttna sten. Efter polering bör trä har en ljus, blank yta.

Rotten sten kommer i pulverform, vilket innebär att människor måste blanda till en pasta innan du använder det. Många träarbetare använder olja för att göra deras ruttna sten pasta, men det är också möjligt att använda vatten. Massan är utsmetad på en trasa för att göra det lättare att tillämpa. Som fallet är med andra slipmedel, är det en bra idé att vara uppmärksam på vilket håll trasan är flyttade in, att se till att trä-och finish inte utvecklar ett konstigt utseende eller konsistens.

Rotten sten kan även användas på vissa metaller, som koppar, förutom trä. Om du inte är säker eller inte ruttna sten är säker att använda med en metall, hitta en lapp som inte är väl synlig eller utsatts, och applicera en liten mängd pasta till den med en mjuk trasa. Om metallen buffs till en smidig, blank yta, kan du gå vidare och polera resten av föremålet, om det ruttna sten skapar urgröpningar eller dämpar den finish, måste du hitta en annan produkt metall polering.

När du använder ruttna sten för att polera ut fläckar, vara medvetna om att vi kan reagera dåligt med vissa träslag, om den sätts för torr eller för grovt. Att öka mängden smörjolja eller vatten som används i pasta är ett bra sätt att minska risken att skapa en mejseln eller Messing upp mål. Liksom i fallet med metall, om du är osäker på huruvida du kan använda ruttet sten på en fläck, hitta en gömd lapp på objektet och göra en spot test.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.