Vad är Pump Priming?

Pumpen förvärmningen är när vatten, eller någon annan vätska, används för att rita upp mer vätska från en brunn som redan utnyttjas. Medan pumpen evakuering är inte nödvändigt med många moderna pumpar, finns det tillfällen när det kan vara nödvändigt, särskilt med äldre pumpar. Därför veta vad man ska göra och när man gör det kan vara nödvändigt i vissa situationer för att säkerställa korrekt vattenförsörjningen.

Pump priming behöver uppstå när luft har trängt ner i pumpen, som ersätter vätska och orsakar en förlust av tryck. De flesta pumpar använda vätska, vanligen vatten, att skapa det tryck och sug behövs för att dra upp mer vätska från under jord. Därför när luft tränger in i systemet finns det en tryckförlust.

För att prime pumpen, ofta allt som behövs är en annan källa av vätskan som eftersträvas. Detta är vanligtvis uppnås enbart genom att hälla en del av denna vätska ner i brunnen. När det är klart, helt enkelt vrida på pumpen eller med hjälp av en vev, beroende på vilken typ av pump, är oftast allt som behövs.

I de flesta fall börjar en gång vatten att flöda från en pump, mer pump priming i framtiden bör vara onödigt. I de fall där användning av pumpen avbrytas under en längre tid, kan fler priming nödvändigt. Det är alltid bäst att prova denna metod innan det antas att de väl har gått torr. Detta skulle vara en ovanlig situation för en vattenpump.

Om pump priming inte fungerar första gången, är det lämpligt att göra det igen. Det är möjligt att tillräckligt tryck som inte skapades första gången pumpen var laddad. Det kan ta flera gånger innan tillräckligt undertryck skapas för att upprätthålla en konsekvent vattenflödet.

Efter en pump priming, rekommenderas att låta vattnet rinna under en kort tid innan samla den för användning, särskilt om användningen är för livsmedel eller foder. Detta försäkrar att unken, eventuellt förorenat, vatten som hade varit i pumpen har avslutats. Även djupet av pumpen kan göra en skillnad, oftast med utsläpp inte mer än en gallon eller två (3,78 liter till 7,5 liter) är allt som behövs.

Förutom de tekniska användning, pump priming har blivit en metafor för andra saker. När regeringen genomsyrar pengar i det ekonomiska systemet, till exempel, kan det kallas pump priming. Regeringen hoppas ett inflöde av kapital kommer att hjälpa till att främja mer kapitalrörelser. Det är alltså sade att regeringen är Kontroll av ekonomin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.