Vad är Pulp Molding?

Pulp gjutning är den process som används för att skapa återvinningsbart förpackningsmaterial. Detta material är skapad med endast återvunnet tidningspapper och wellpapp fiberboard. Stora vardagliga exempel på behållare med pappersmassa gjutning är brickor används för flera drinkar på snabbmatsrestauranger, containrar gripskopa och brickor mat. Denna typ av container har ökat kraftigt i popularitet under de senaste 10 till 15 år, eftersom konsumenterna började begära återvinningsbara förpackningar.

Det finns fyra typer av produkter massa gjutning tillgängliga för konsumenterna: tjock vägg, transfer, värmeformad fibrer och bearbetas. Alla fyra metoder kräver stora mängder energi och påtryckningar för att forma returfiber till det önskade former. Det är viktigt att notera att även den färdiga produkten är tillverkad av återvunnet material, det finns en betydande mängd vatten och energi som krävs för att skapa den slutliga produkten. Den tunga resurs krav har lett till att vissa experter att ifrågasätta om dessa produkter verkligen är bättre för miljön.

Tjock gjutning vägg massa används för tunga föremål förpackning, gjutna brickor massa pall, och automatisk reservdelar. Produkten i sig är ganska ojämn på ena sidan och något jämnare på andra sidan. Den avsedda användningen av denna typ av massa gjutning är för tunga material. Den råhet är ingen huvudfråga, men den relativa styrka är. Många företag design tjock vägg produkter för att tåla stora påfrestningar och ofta betygsätta olika produkter för att hjälpa folket bestämma vilken som ska användas.

Överför produkter har tunnare väggar och är skapade med en process som liknar skulpturer papper mache. Processen är den vanligaste produktion av material massa gjutning. En form är skapad med mycket fin tråd maska i converse form av slutprodukten. Fibrösa material sprutas på formen, som omfattar den helt, eftersom materialet torkar är tråd ram separat från produkten och användas igen. Som ett exempel på en produkt tillverkad med denna process, titta på dricka brickor, bägare transportörer, brickor ägg, eller tråg frukt används i butiker.

Den senaste utvecklingen inom massa gjutning är värmeformad fiber. Denna metod ger starka, slät yta produkter. Heat läggs till processen på specifika faser, vilket gör att materialet har utseendet och känslan av plast, samtidigt som tillverkas av returfiber.

Vissa produkter kräver två steg för att bli komplett: formning och sedan efterbehandling. Dessa typer av produkter betraktas som behandlas. Enheten avslutar första någon av de första tre processer och sedan vidare till behandling avsnitt. Lägga till färg, stansning, trimning eller användning av tillsatser är alla delar av sekundär bearbetning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.