Vad är Pipe svettas?

Pipe svettningar är en term som används om ett par olika saker. När förhandlingen sikt kan lekman tänker på det faktum att ett glas kall vätska "svettningar" när det är varmt ute. Pipe svettning kan betyda samma sak, utom med rör. Denna typ av rör svettning händer på grund av fukt-de kalla rören locka luftfuktighet och kondens bildas på utsidan av rören.

Denna typ av rör svettas lätt kan avhjälpas. En metod är att minska fuktigheten i luften. Avfuktare finns att göra just detta, kan du ställa en i källaren eller där du har problemet.

En annan metod för att minska rör svettning är att isolera rören. Skum tube isolering är tillgängliga för detta ändamål på de flesta järnhandeln. Helt enkelt mäta rören och skär röret isolering till rätt storlek. Isoleringen har en springa hela vägen ner en sida, så att du kan montera den runt rören utan att behöva koppla bort något.

I ett fenomen som liknar denna typ av kulvert svettning, ibland utsidan av en toalettanken kan svettas också. Även om isolering kan användas för att minska dessa svettningar-som med pipa svettningar, utom den här gången i isoleringen går på insidan av tanken-en annan metod är att installera ett anti-svett ventil. Ventilen blandar lite varmt vatten med vatten i tanken, att hålla den från att bli kallt nog att orsaka tanken att svettas.

För en rörmokare har dock rör svettas en helt annan innebörd . Pipe svettningar är ett handels-term för lödning rör ihop. Denna typ av rör svettning utförs med en gasolbrännare. De kopparrör som gick upphettas vid tidpunkt punkt, och sedan löda-en metall förening som värms upp och används som ett klister mellan de två rören-tillämpas. Pipe svettning kan vara ett knepigt satsning för nybörjare, och det tar ofta ett tag för en nybörjare att få känna av det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.